Ελλάδα

Mein Schiff 6: Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο που εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού

Mein Schiff 6: Στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο που εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού
Mein Schiff 6: Κατέπλευσε στις 5:00 τα ξημερώματα στον Πειραιά το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 όπου εντοπίστηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού στο πλήρωμα. Παρουσία Τσιόδρα και Χαρδαλιά οι επαναληπτικοί έλεγχοι.

Έφτασε στις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Πειραιά, το κρουαζιερόπλοιο της TUI, που εντοπίζτηκαν 12 κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των μελών του πληρώματος ύστερα από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν. Το Mein Schiff 6 κατέπλευσε στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας “Θεμιστοκλής” του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12.  Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ κανένας επιβάτης ή μέλος του πληρώματος δεν πρόκειται να αποβιβαστεί. Επίσης, στις 7:30 μπήκε στο πλοίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να διεξάγει επαναληπτικούς ελέγχους.

Στο λιμάνι βρίσκονται ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας είπε πως όταν ολοκληρωθούν τα τεστ τόσο στο πλήρωμα όσο και στους επιβάτες, όσοι βρεθούν αρνητικοί θα κατέβουν από το πλοίο αλλά θα μπουν σε καραντίνα. “Η διασπορά μέσα στο πλοίο μπορεί να είναι τεράστια” τόνισε αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για υγειονομική βόμβα, αφού όσοι βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο είναι περιορισμένοι εκεί. Ακόμη διευκρίνισε πως τα τεστ δεν είναι πανάκεια και πως αν κάποιος έχει κολλήσει χθες τον ιό και κάνει το τεστ σήμερα, δεν θα βρεθεί θετικός.

Ο συναγερμός σήμανε χθες, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Μήλου και έγινε γνωστό πως 12 από τα μέλη του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον ιό. Και οι 12 είναι ασυμπτωματικοί. Σημειώνεται πως στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονται 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πειραιάς – Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο: “Κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί”. Η εταιρεία διαβεβαίωσε τέλος, ότι τα θετικά στον ιό μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου ενώ ήταν καθησυχαστικοί για τους ταξιδιώτες τονίζοντας πως τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής.

Το Mein Shiff 6 ήταν το κρουαζιερόπλοιο με το οποίο η Ελλάδα, από την Κρήτη, «έκοψε την κορδέλα» της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments