Ελλάδα

Κουκάκι γιάφκα: Βρέθηκε προκήρυξη της ΟΛΑ στον υπολογιστή του 42χρονου

Κουκάκι γιάφκα: Βρέθηκε προκήρυξη της ΟΛΑ στον υπολογιστή του 42χρονου
Κουκάκι γιάφκα: Μετά την σύλληψη του 42χρονου συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι βρήκε στον υπολογιστή του προκήρυξη της ΟΛΑ με την οποία αναλάμβανε την επίθεση στον ΣΕΒ το 2015.

Μετά τη σύλληψη του 42χρονου που φέρεται να είναι συνεργός του Βασίλη Παλαιοκώστα, η αντιτρομοκρατική εντόπισε στον υπολογιστή του προκήρυξη του ΟΛΑ σε μορφή pdf. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι η προκήρυξη βρέθηκε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή του 42χρονου. Με αυτήν την προκήρυξη ο ΟΛΑ αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση στον ΣΕΒ το 2015.

Όλη η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

Από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015, από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας), επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Το χρονικό της σύλληψης

Η επιχείρηση ξεκίνησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου την ώρα που πραγματοποιήθηκαν τέσσερις κατ’ οίκον έρευνες. Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β) συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες, ηλικίας 38 και 42 ετών αντίστοιχα και μία γυναίκα 36 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

Σε αποθήκη επί της οδού Αναστασίου Ζίννη 16 στο Κουκάκι:

  • εφτά κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου 1.600 γραμμαρίων (αμμωνίτιδα),
  • δεκατέσσερις κοινοί πυροκροτητές,
  • δύο ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
  • δύο πυροκροτητές Nonel,
  • ένας κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό,
  • πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου (καλάσνικοφ).

Στις οικίες των συλληφθέντων:

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων) και δύο πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών.

Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία εφτά χρόνια. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments