Τεχνολογία

Τα google maps θα δείχνουν πλέον και τα κρούσματα κορωνοϊού σε κάθε περιοχή

Τα google maps θα δείχνουν πλέον και τα κρούσματα κορωνοϊού σε κάθε περιοχή
Όλα προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες που επιβάλει ο κορωνοϊός.

Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητα όλων μας έχει αλλάξει τους τελευταίους 9 μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα μέτρα της κυβέρνησης με τις απαγορεύσεις, τα κλεισίματα επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος συγκεκριμένη ώρα και η χρήση μάσκας έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και με αυτά ίσως και άλλα πιο αυστηρά μέτρα, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, τουλάχιστον μέχρι οι επιστήμονες να αποφανθούν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή. Στο πλαίσιο αυτό και τα Google maps έρχονται να προσαρμοστούν στα δεδομένα της εποχής και με μια έξυπνη ομολογουμένως ιδέα αποφάσισαν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η εφαρμογή Google Maps πλέον θα ενημερώνει και για τις περιοχές με πολλά κρούσματα κορωνοϊού,  ώστε να βοηθά τους χρήστες να τις αποφεύγουν. Έτσι, στις «στρώσεις» (layers) που επιλέγει ο χρήστης (δορυφορική εικόνα, αστικός ιστός) θα προστεθεί μια ακόμη, ένας χάρτης με τις περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

H Google ξεκίνησε την πειραματική λειτουργία του νέου χαρακτηριστικού στις πλατφόρμες Android και iOS, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης τις περιοχές με την έξαρση του κοροναϊού. Την ανακοίνωση έκανε στο blog της στην οποία πληροφορεί πως πρόκειται για μια λειτουργία ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής ώστε να δείχνει «χρήσιμες πληροφορίες για κρούσματα Covid-19 σε μια περιοχή, ώστε να μπορείς να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις για το πού να πας και τι να κάνεις».

Ο στόχος της νέας αυτής λειτουργίας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να «παίρνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις για το πού θα πάνε και τι θα κάνουν» τόνισε ο Sujoy Banerjee, product manager στη Google. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα δεδομένα αυτά συλλέγονται από διάφορες επίσημες πηγές, όπως το Τζονς Χόπκινς, οι New York Times και η Wikipedia, «πηγές που συγκεντρώνουν στοιχεία από δημόσιους οργανισμούς υγείας, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπουργεία και άλλες εθνικές και περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες και νοσοκομεία».

Τα στοιχεία που παραθέτει το Google Maps βασίζονται στα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και στις ανακοινώσεις των τοπικών φορέων υγείας. Έως στιγμής δεν είναι γνωστό εάν το νέο –πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό- θα υπάρχει και για τη χώρα μας, αλλά ακόμη είναι νωρίς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments