Πως Να

Πώς να φτιάξω αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί

Πώς να φτιάξω αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί
Μπιφτέκια χωρίς ψωμί: Ποιος μπορεί να αντισταθεί όταν μπει στο σπίτι και μοσχομυρίζουν το φαγητό που ψήνεται στον φούρνο;

Η συνταγή για τα μπιφτέκια περιλαμβάνει ψωμί προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πολύ γευστικό και αφράτο, αλλά υπάρχει λύση ακόμα και αν δεν επιθυμεί κανείς να το χρησιμοποιήσει.

Πώς όμως θα πετύχουν τα μπιφτέκια και στη γεύση και στην υφή αν δεν υπάρχει ψωμί; Πώς θα έχουν σωστή υγρασία και θα ψηθούν καταλλήλως; Αρχικά, πέρα από τα υλικά όπως είναι το κρεμμύδια, σημασία έχει να διαλέξουμε το σωστό κρέας για τον κιμά. Τα πιο κατάλληλα για μπιφτέκια, κομμάτια μοσχαριού, είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.

Επίσης, πάντα προσθέτουμε στον κιμά λίγο ξύδι μιας και αυτό σπάει τις ίνες του και κάνει πιο αφράτο το μείγμα σε συνδυασμό με το ζύμωμα. Ένα ακόμα μυστικό, αφορά για μετά το ζύμωμα, όταν και βάζουμε τον κιμά, σκεπασμένο, για μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Όσο το μείγμα θα κρυώνει, όλα τα αρώματα θα ενσωματωθούν με το κρέας, θα ενωθούν όλες οι γεύσεις, θα μαλακώσουν οι ίνες ακόμα περισσότερο και τα μπιφτέκια στο φούρνο θα γίνουν ακόμα πιο αφράτα.

Πώς φτιάχνονται τα μπιφτέκια χωρίς ψωμί;

Και αν ψάχνετε για μια συνταγή χωρίς ψωμί, ας προσπαθήσετε την παρακάτω:

  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (κατά προτίμηση από κιλότο)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 3 κουταλιές σούπας γιαούρτι αγελαδινό
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα (η σκόνη – στα ράφια με τα άλευρα ή με τα είδη ζαχ/κής των σούπερ μάρκετ)
  • 1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 – 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα τριμμένα κρεμμύδια, το γιαούρτι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και τη σόδα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, σύμφωνα με τη συνταγή της Νίκης Χρυσανθίδου. Ζυμώνουμε σχολαστικά, ώστε να αναμειχθούν πολύ καλά τα υλικά και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σε αυτό το διάστημα, το μείγμα θα αφρατέψει από τον συνδυασμό σόδας και γιαουρτιού.

Την επόμενη ημέρα βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια. Αν τα ψήσουμε στο γκριλ, τα αλείφουμε με 1 – 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (συνολικά), τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για περίπου 12 – 13 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μία φορά. Το ζητούμενο είναι να μην τα παραψήσουμε, γιατί θα χάσουν τη χαρακτηριστική αφράτη και ζουμερή υφή τους.

Αν τα τηγανίσουμε, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και, μόλις κάψει, τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να αποκτήσουν ρόδινη κρούστα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια – δύο φορές, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους, αλλά να μην στεγνώσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments