Ελλάδα

Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Αυξάνονται τα κρούσματα – Εδώ και δύο εβδομάδες νοσούσαν οι νοσηλευτές

Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Αυξάνονται τα κρούσματα – Εδώ και δύο εβδομάδες νοσούσαν οι νοσηλευτές
Γηροκομείο Άγιος Παντελεήμονας: Ο «εφιάλτης»« του κορωνοϊού στους οίκους ευγηρίας επέστρεψε, με το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα να μετρά ήδη 40 μολύνσεις και τους ηλικιωμένους να έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αναφοράς.

Στο γηροκομείο «Αττική» στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας επικεντρώνονται οι αρχές, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Μέχρι στιγμής , σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο αριθμός των νοσούντων ξεπέρνα τους 40. Μάλιστα, κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες.

Το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

Συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο». Έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ποιος είναι ο ασθενής «0», δηλαδή το άτομο που “πήγε” τον ιό στο γηροκομείο. Ωστόσο, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, που βρέθηκε εκεί το βράδυ της Τετάρτης, η διασπορά την νόσου στον συγκεκριμένο χώρο έγινε από το προσωπικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσίοδρας είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι».

Περιοριστικά μέτρα για τις επόμενες 10 ημέρες στον συγκεκριμένο οίκo ευγηρίας:

Από χθες το βράδυ και έως τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 μμ. έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στο γηροκομείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments