Ελλάδα

ΙΣΑ κορωνοϊός: Στο πειθαρχικό θα παραπέμπονται τα μέλη του που παραπληροφορούν για τον ιό

ΙΣΑ κορωνοϊός: Στο πειθαρχικό θα παραπέμπονται τα μέλη του που παραπληροφορούν για τον ιό
ΙΣΑ κορωνοϊός: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να μην ενστερνίζονται αντιεπιστημονικές απόψεις. Τι θα κάνει με τα μέλη του που παραπληροφορούν.

Η παραπληροφόρηση γύρω από τον κορωνοϊό έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ η συνωμοσιολογία δίνει και παίρνει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας κυκλοφόρησε ανακοίνωσε στην οποία επισημαίνει στους πολίτες να μην ενστερνίζονται απόψεις που είναι αντιεπιστημονικές, ενώ στο πειθαρχικό θα παραπέμπονται τα μέλη του Συλλόγου που παραπληροφορούν για τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ

«O ΙΣΑ, για μία ακόμα φορά, τονίζει ότι η παραπληροφόρηση του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Τονίζει ότι πρόκειται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία.

Ήδη έχει παραπέμψει στα πειθαρχικά όργανα μέλη του που έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και διασπείρουν ανυπόστατες επιστημονικά απόψεις για την επιδημία που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα πρόκειται να απευθυνθεί στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος σχετικά με κακόβουλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας.

Ο ΙΣΑ καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μη παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας.

Καλεί επίσης τους γιατρούς μέλη του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετούν αντιεπιστημονικές απόψεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα, ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του απέναντι σε μέλη του που δεν ενστερνίζονται τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για το θέμα, ωστόσο καλούμε και τους πολίτες να μη παρασύρονται και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό τους όσο και την κοινωνία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments