Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Μελάνια

Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Θετικός στον ιό ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Μελάνια
Ντόναλντ Τραμπ κορωνοϊός: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερική επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε και πάλι να κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί του. Λίγες μέρες μετά το πρώτο debate για τις Αμερικανικές εκλογές ο Πλανητάρχης είναι και πάλι κεντρικό θέμα συζήτησης. Ο Τραμπ υπήρξε μεγάλος αρνητής του κορωνοϊού, ωστόσο τώρα ο ιός του χτύπησε την πόρτα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε ότι έχει βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο Τραμπ από τον προσωπικό του λογαριασμό στο αγαπημένο του Twitter.

“Απόψε, η Πρώτη Κυρία κι εγώ βρεθήκαμε θετικοί στην COVID-19. Θα ξεκινήσουμε την καραντίνα και την διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε αυτό ΜΑΖΙ”, ήταν τα λόγια του στο tweet. Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ είχαν μπει ήδη σε καραντίνα καθώς θετική στον κορωνοϊό είχε βρεθεί και η σύμβουλος του, Χόουπ Χικς. Πρόκειται για μια από τις στενές συνεργάτιδες του προέδρου και είχε ταξιδέψει μαζί του στο Κλίβελαντ, όπου έγινε το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε προεκλογική συγκέντρωση. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Τραμπ δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα και είναι καλά στην υγεία του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, «πάει καλά», θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του», θα «παραμείνει στον Λευκό Οίκο»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, «είναι καλά», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας, ο Σον Κόνλεϊ. Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως. Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί.

Το μήνυμα της Μελάνια

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια επιβεβαίωσε την είδηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Η Πρώτη Κυρία έγραψε χαρακτηριστικά: Όπως πολλοί Αμερικανοί εγώ και ο Πρόεδρος μπήκαμε σε καραντίνα αφού βρεθήκαμε θετικοί στον κορωνοϊό. Αισθανόμαστε καλά στην υγεία μας και ακυρώσαμε όλες τις επερχόμενες εκδηλώσεις. Παρακαλώ βεβαιωθείτε  ότι θα είστε ασφαλείς. Θα το αντιμετωπίσουμε αυτό όλοι μαζί”.

Όταν ο Τραμπ έλεγε ότι ο κορωνοϊός θα φύγει μόνος του

Λίγους μήνες νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ αρνούνταν ότι υπάρχει κορωνοϊός, ενώ λίγο αργότερα όταν πίστεψε στην ύπαρξη του τόνισε ότι ο ιός θα εξαφανιστεί μόνος του και κατηγόρησε την Κίνα για την πανδημία. «Στο τέλος θα έχω δίκιο. Ξέρετε, έχω πει: “Θα εξαφανιστεί”. Θα συνεχίσω να το λέω», είχε πει στη συνέντευξη που είχε παραχώρησε στο Fox News Sunday. «Θα εξαφανιστεί και θα έχω δίκιο».

«Πολλές από αυτές τις περιπτώσεις (τις νέες) είναι νέοι που θα θεραπεύονται σε μία ημέρα. Τρέχει η μύτη τους και το μετράμε αυτό ως ένα τεστ (…). Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε καν να είναι κρούσματα», σημείωσε, εξηγώντας την ανομοιότητα με τους αριθμούς στην Ευρώπη, όπου ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε, με τον αριθμό των τεστ. «Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ. Δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments