Πολιτική

Μιχαηλίδου για γηροκομείο «Αττική»: «Κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα»

Μιχαηλίδου για γηροκομείο «Αττική»: «Κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα»
Μιχαηλίδου για γηροκομείο «Αττική»: «Θα είχαμε περισσότερα κρούσματα αν δεν είχαμε πάρει μέτρα» είπε για τον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα η υφυπουργός Εργασίας.

Στον εντοπισμό των 41 θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα της Αθήνας, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να τηρούν τα πρωτόκολλα. Μιλώντας στο Mega η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι “στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα, είναι σαφές πως κάποιος από τους εργαζομένους δεν τήρησε τα πρωτόκολλα και μετέφερε τον ιό μέσα στη δομή”.

Σύμφωνα με την ίδια, στη συγκεκριμένη δομή έχουν γίνει συνολικά τέσσερα τεστ μέσα σε ένα μήνα καθώς και μοριακοί έλεγχοι.

“Η παραβίαση θα ελεγχθεί από την εισαγγελία, μέσω της κατεπείγουσας εισαγγελικής παρέμβασης που ανακοινώθηκε χθες” υπογράμμισε. Επίσης, υποστήριξε πως σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα έχει πάρει αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά τις κλειστές δομές γι’αυτό και δεν έχουμε πολλά κρούσματα σε αυτές. «Αν δεν είχαμε πάρει τα μέτρα που έχουμε πάρει, θα είχαμε πολύ περισσότερα κρούσματα» ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει όλοι να τηρούν τα πρωτόκολλα». «Το κράτος σαρώνει με τεστ σε γηροκομεία καθώς και δομές που βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο” κατέληξε.

Περιοριστικά μέτρα στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων του Αγίου Παντελεήμονα:

Σημειώνεται πως ήδη από το βράδυ της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου, έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα στο συγκεκριμένο γηροκομείο, τα οποία ισχύουν για δέκα ημέρες, δηλαδή έως και τις 9 Οκτωβρίου και ώρα 9:00 μμ. Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου:

  • Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
  • Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.) θα αναλάβει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Επίσης, με εντολή της προϊσταμένης ξεκίνησε κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Μεταξύ άλλων θα εξεταστεί αν οι υπεύθυνοι του οίκου ευγηρίας παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για τη διασπορά του ιού σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα. Στο συγκεκριμένο άρθρο ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,
  • με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,
  • με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments