Ελλάδα

Δρομοκαΐτειο κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ασθενείς

Δρομοκαΐτειο κορωνοϊός: Συναγερμός μετά τα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε ασθενείς
Δρομοκαΐτειο κορωνοϊός: Οι ασθενείς που εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος διασποράς.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» καθώς βρέθηκαν δύο ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό αλλά είναι εντελώς ασυμπτωματικοί.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε τμήμα οξέων περιστατικών είχαν νοσηλευθεί δυο ασθενείς αλλοδαποί στον ίδιο θάλαμο από 25 Σεπτέμβρη. Επειδή διέμειναν στο κέντρο της Αθήνας η γιατρός την περασμένη Πέμπτη για ασφάλεια, τους έκανε τεστ κορωνοϊού. Βγήκε το αποτέλεσμα σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου και είναι θετικοί και οι δύο στον ιό.

Μεγάλος ο κίνδυνος διασποράς αφού έχουν έρθει σε επαφή και με άλλους και με το προσωπικό

Ο ένας μάλιστα, πήρε εξιτήριο στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή την Παρασκευή. Όπως αναφέρεται, είναι εντελώς ασυμπτωματικοί και οι δύο ενώ αξίζει να τονισθεί πως κοιμόντουσαν στον ίδιο θάλαμο με άλλον ασθενή και έρχονταν σε επαφή με όλους τους ασθενείς του Τμήματος. Φυσικά και με το προσωπικό έχουν έρθει σε επαφή. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων  (ΠΟΕΔΗΝ), έχει επικοινωνήσει το νοσοκομείο με τον ΕΟΔΥ για οδηγίες.

«Πρέπει ο ασθενής να φύγει άμεσα από το Δρομοκαΐτειο για νοσοκομείο που νοσηλεύει περιστατικά κορωνοϊού. Δεν μπορεί να μένει στο νοσοκομείο και να το φροντίζει το προσωπικό που είναι αναστατωμένο, χωρίς τα κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας. Απαραίτητο  όλοι οι ασθενείς που εισάγονται να κάνουν τεστ κορωνοϊού, όπως φωνάζουμε και δεν ακουγόμαστε», προτάσσει ο κος Γιαννάκος.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

Σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, ανακοινώθηκαν 229 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 31 συνδέονται με γνωστές συρροές και 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19842, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. Τα 3049 (15.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8083 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 82 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 25 (30.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 223 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 409 θανάτους συνολικά στη χώρα. 153 (37.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments