Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συγκλονίζει νοσηλεύτρια που νόσησε – «Μου κοβόταν η ανάσα»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Συγκλονίζει νοσηλεύτρια που νόσησε – «Μου κοβόταν η ανάσα»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Νοσηλεύτρια που εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς δίνει μια συγκλονιστική περιγραφή για το τι περνούν όσοι νοσούν αφού «κόλλησε» και η ίδια.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας νοσηλεύτριας που εργάζεται σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Η ίδια έδινε μάχη για να στηρίξει τους ασθενείς της, αλλά «κόλλησε» και η ίδια. Η περιγραφή της καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσιολογίας γύρω από τον ιό που ανθούν συνεχώς.

«Για να γίνω αρνητική πέρασαν έξι εβδομάδες. Όταν έπαιρνα πολύ βαθιά αναπνοή, αισθανόμουν ότι κοβόταν η αναπνοή μου. Ζήτησα από το νοσοκομείο ψυχιατρική υποστήριξη… Και δεν ξέρω αν δεν νοσήσω ξανά».

Η Ελένη είναι νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο αναφοράς της βόρειας Ελλάδας. Καθημερινά έρχεται σε επαφή με δεκάδες περιστατικά κοροναϊού. Έτσι, όταν ένα πρωινό ξύπνησε με πυρετό, αμέσως κατάλαβε ότι έχει κολλήσει τον ιό.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της

«Πήγα στο ΑΧΕΠΑ για να κάνω το τεστ. Το κάνω, βγαίνει αρνητικό. Πηγαίνω πάλι στη δουλειά. Δουλεύω 2 – 3 μέρες και μετά ξυπνάω και δεν έχω όσφρηση και γεύση. Είχα και πολύ έντονο πονοκέφαλο». Το δεύτερο τεστ βγήκε θετικό.

Η Ελένη νοσηλεύτηκε για περίπου 10 ημέρες σε κλινική Covid-19, ενώ για να αναρρώσει, χρειάστηκε να περάσουν άλλες πέντε εβδομάδες σε κατ’ οίκον καραντίνα. Οι μέρες μακριά από τον σύζυγο και το παιδί της κυλούσαν βασανιστικά αργά.

«Ο μικρός μου ο γιος έκανε και ένα χειρουργείο και δεν μπορούσε να με έχει κοντά του. Σκεφτόμουν συνέχεια ότι όλα θα πάνε καλά. Ότι θα περάσει η εβδομάδα. Ότι θα βγω αρνητική. Ότι μια εβδομάδα ακόμη είναι. Μετά έκανα το τεστ, πάλι θετική».

Η απομόνωση μαζί με την αρρώστια την λύγισαν. Χρειάστηκε ψυχολογική βοήθεια για να αντέξει. Δύο μήνες μετά, έχει ξεπεράσει πλήρως το ψυχολογικό σοκ, ενώ οι πνεύμονές της είναι πλέον καθαροί. Ωστόσο, φοβάται πολύ ότι μπορεί να νοσήσει ξανά. «Οι βλάβες δεν υπάρχουν πια. Έχουν φύγει. Αλλά παραμένει ο βήχας όταν κουράζομαι και όταν μιλάω πολύ. Αυτοί που δεν το έχουν περάσει δεν μπορούν να το καταλάβουν».

Η έκκληση της νοσηλεύτριας

Η Ελένη απευθύνει έκκληση σε όσους δεν έχουν κολλήσει τον ιό να εφαρμόζουν αγόγγυστα τα μέτρα προστασίας, και κυρίως τις αποστάσεις. «Είναι αστείο να λέμε ότι δεν υπάρχει. Όποιος το λέει είναι αφελής για μένα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments