Ελλάδα

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Καταστήματα Κυριακές ανοιχτά: Δείτε τις ημερομηνίες που θα λειτουργούν τα μαγαζιά.

Ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ να είναι ανοιχτά ορισμένες από τις Κυριακές του χρόνου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιες Κυριακές είναι αυτές. Ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ τις Κυριακές του 2020 επιτρέπει ο νόμος 4177/2013.

Με βάση τις προβλέψεις της σχετικές νομοθεσίας, τα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά τις εξής Κυριακές του 2020:

19 Ιανουαρίου 2020

12 Απριλίου 2020

3 Μαΐου 2020

19 Ιουλίου 2020

1 Νοεμβρίου 2020

13 Δεκεμβρίου 2020

20 Δεκεμβρίου 2020

27 Δεκεμβρίου 2020

Η επόμενη Κυριακή που είναι ανοιχτά τα μαγαζιά είναι την 1η Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή ο τζίρος του λιανεμπορίου παρουσιάζει μεγάλη πτώση ενώ ούτε οι θερινές εκπτώσεις μπόρεσαν να διορθώσουν την κατάσταση. Η αγορά είναι δύσκολο να συνέλθει από τις συνέπειες της πανδημίας. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μιλά για την πανδημία και τα προβλήματα του κλάδου, σε συνέντευξη που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κύριε Καφούνη, εκτιμάτε ότι ο εμπορικός κόσμος της πρωτεύουσας αντέχει ένα μελλοντικό lock down;

Είναι γεγονός ότι μετά από δέκα συνεχή χρόνια οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε αυτή την περίοδο στην καρδιά μιας πρόσθετης, υγειονομικής κρίσης. Μετά από το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων την άνοιξη, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων καλείται να αντεπεξέλθει επιχειρώντας, για άλλη μια φόρα, σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, γιατί το έλλειμμα του εισερχόμενου τουρισμού και επιπροσθέτως ο φόβος χρήσης των ΜΜΜ από τους εγχώριους καταναλωτές, επιφέρουν τεράστια πτώση τζίρου, ενώ τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν ακόμα πολύ υψηλά.

Είναι πολύ δύσκολο λοιπόν η αγορά της πρωτεύουσας να ανταπεξέλθει σε ένα δεύτερο lock down, αλλά εάν αυτό καταστεί αναγκαίο θα το υποστούμε, υπακούοντας όπως κάναμε από την αρχή αυτής της κρίσης στους ειδικούς επιστήμονες της υγείας.

Πόσες επιχειρήσεις υπό τις παρούσες συνθήκες παραδίδουν κλειδιά καθημερινώς; Υπάρχει σχετική εκτίμηση;

Στην τελευταία έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, εμμέσως καταγράφηκε ότι το 15% των εν λειτουργία επιχειρήσεων ευρίσκονται υπό την απειλή άμεσου λουκέτου. Επιπροσθέτως, εγχώριες αλυσίδες λιανικής πώλησης θα αναγκαστούν στο άμεσο μέλλον να κλείσουν τα περισσότερο ζημιογόνα καταστήματά τους. Τέλος, εκτιμώ ότι θα υπάρξουν πολλές μετακινήσεις καταστημάτων σε ακίνητα με φθηνότερο ενοίκιο και λιγότερα λειτουργικά έξοδα.

Διαβλέπετε φως στο τούνελ; Υπάρχει Κυβερνητικός σχεδιασμός προς την σωστή κατεύθυνση; διότι έχει δημιουργηθεί η αίσθηση ότι έχουν όλοι σχεδόν περιέλθει σε μια ακραία κατάσταση, όπου δύναται να εφαρμοσθεί μόνον το: ο σώζων εαυτόν σωθήτω…

Η αγορά λειτουργεί εν μέσω ακραίων καταστάσεων και όπως φαίνεται αναμένουμε έναν πολύ δύσκολο χειμώνα.

Πάγια θέση δική μου και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών είναι ότι η δίκαιη μοιρασιά της ζημιάς, όσο διαρκεί η κρίση είναι σημαντικός παράγοντας για την επιβίωση των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, τα οριζόντια μέτρα στήριξης που βασίζονται στους ΚΑΔ πρέπει να σταματήσουν και η στήριξη των επιχειρήσεων πρέπει πλέον να βασίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια, όπως είναι η αποδεδειγμένη πτώση του τζίρου τους.

Φυσικά όμως, το μέλλον της κάθε επιχείρησης βασίζεται στο προσωπικό δαιμόνιο του επιχειρηματία, στην ευελιξία αποφάσεων, στην άμεση ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους καταναλωτές και στην εύστοχη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων. Η διαχείριση λοιπόν των κονδυλίων πού θα εισρεύσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπιση της όλης κατάστασης και η δίκαιη μοιρασιά της προοπτικής και της Ελπίδας για την επόμενη μέρα θα δικαιώσει όλους όσοι άντεξαν να λειτουργούν σε τόσο δύσκολες συνθήκες

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments