Πως Να

Πώς να ψήσουμε κάστανα

Πώς να ψήσουμε κάστανα
Κάστανα μαγείρεμα: Συντηρούνται και αποθηκεύονται τέλεια στον καταψύκτη για αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ψήσουμε τα κάστανα, όπως για παράδειγμα στα μικροκύματα, στον φούρνο και βραστά.

Αν τα κάνουμε στα μικροκύματα:

Κόβουμε τα κάστανα στη μέση και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, για να μην αφυδατωθούν, σύμφωνα με τον Άκη Πετρετζίκη, Έπειτα καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά στα 800 Watt. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη.

Αν τα κάνουμε στον φούρνο:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και χαράσσουμε τα κάστανα με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι σχηματίζοντας έναν σταυρό. Με αυτόν τον τρόπο ψήνονται πιο γρήγορα και δεν σκάνε. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό, για να μην αφυδατωθούν. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.

Αν τα θέλουμε βραστά:

Πιέζουμε μέσα στα κάστανα το μαχαίρι μας με τη μύτη και δημιουργούμε μια σχισμή. Επαναλαμβάνουμε σχηματίζοντας έναν σταυρό. Τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Με το που πάρει βράση μετράμε 25 με 30 λεπτά. Τα καστανά μας είναι έτοιμα. Κάστανα στα μικροκύματα, ψητά στον φούρνο και βραστά. Τρεις τρόποι για όλα τα γούστα!

Πώς καθαρίζω τα κάστανα

Πολλές φορές αυτή η διαδικασία προκαλεί μεγάλο… πονοκέφαλο, καθώς ο πεντανόστιμος καρπός είναι δύσκολο να αποκαλυφθεί. Το μυστικό για εύκολο ξεφλούδισμα, είναι να καθαρίσετε τα βραστά κάστανα όσο ακόμα είναι ζεστά. Όταν κρυώσουν καθαρίζονται πιο δύσκολα.

Από την άλλη, σημαντικό για το εύκολο καθάρισμά τους αν είναι ψητά, είναι πως αφού τα ψήσετε να τα βάλετε είτε σε ένα χάρτινο σακουλάκι, είτε να τα τυλίξετε με μια πετσέτα και να τα αφήσετε για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα φεύγει πιο εύκολα η φλούδα.

Αν είναι στον φούρνο μικροκυμάτων, σημαντικό για το εύκολο καθάρισμά τους είναι, όποιον τρόπο και αν διαλέξετε, αφού μαγειρευτούν να τα βάλετε είτε σε ένα χάρτινο σακουλάκι, είτε να τα τυλίξετε με μια πετσέτα και να τα αφήσετε για 10 λεπτά. Έτσι θα φουσκώσουν και θα φεύγει πιο εύκολα η φλούδα.

Όπως και να τα μαγειρέψετε, ζεστά και φρεσκοκαθαρισμένα είναι άκρως απολαυστικά. Και να θυμάστε πως τα μαγειρεμένα και αποφλοιωμένα κάστανα συντηρούνται και αποθηκεύονται τέλεια στον καταψύκτη για αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments