Πολιτική

Θεοδωρικάκος γενέθλια ΝΔ: Τμήμα της διακήρυξης του κόμματος θύμισε ο ΥΠΕΣ

Θεοδωρικάκος γενέθλια ΝΔ: Τμήμα της διακήρυξης του κόμματος θύμισε ο ΥΠΕΣ
Θεοδωρικάκος γενέθλια ΝΔ: Ο υπουργός Εσωτερικών ευχήθηκε για τα γενέθλια του κόμματος αναρτώντας τμήμα της διακήρυξής του από το 1974.

Ένα απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, στις 4 Οκτωβρίου 1974, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ανέβασε στο Facebook ο υπουργός εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για τα γενέθλια του κόμματος. Ο ΥΕΣ τόνισε πως με τη ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε:

«Καλημέρα και Καλή Κυριακή,

Το παρακάτω κείμενο είναι τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας, 4 Οκτωβρίου 1974 από τον Κωσταντίνο Καραμανλή. Και με την ματιά του σήμερα, αναδεικνύεται η διαχρονική αξία του!

«Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις του ταυτίζει το Έθνος με τον Λαόν, την Πατρίδα με τους Ανθρώπους της,την Πολιτεία με τους Πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία,την Πρόοδο με το Κοινό Αγαθό, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγώτεροι και οι επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν – και σε τελική ανάλυση υπηρετούν – και περισσότερους και ανωνύμους.Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.»

4 Οκτωβρίου 1974»

Δείτε την ανάρτηση

Καλημέρα και Καλή Κυριακή, Το παρακάτω κείμενο είναι τμήμα της ιδρυτικής διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας, 4 Οκτωβρίου…

Gepostet von Τάκης Θεοδωρικάκος – Takis Theodorikakos am Samstag, 3. Oktober 2020

Ανάρτηση είχε κάνει νωρίτερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Σαράντα έξι χρόνια. Πολύ λίγα μπροστά στα πολλά που πετύχαμε. Και λιγότερα μπροστά στα περισσότερα που μπορούμε. Θα τα πετύχουμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία!» αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός.

Σαράντα έξι χρόνια. Πολύ λίγα μπροστά στα πολλά που πετύχαμε. Και λιγότερα μπροστά στα περισσότερα που μπορούμε. Θα τα πετύχουμε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα. Χρόνια πολλά, Νέα Δημοκρατία!

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Sonntag, 4. Oktober 2020

«Πριν από 46 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο λαϊκό κόμμα που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας, εγκαθιδρύοντας τη δημοκρατία και προσδένοντάς την στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης κόντρα στην αντιπολίτευση και τον λαϊκισμό της εποχής» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ, για την επέτειο των 46 ετών από την ίδρυσή της.

«Με παρακαταθήκη τη σχέση εμπιστοσύνης 46 ετών με τους πολίτες και σταθερή πυξίδα το συμφέρον της πατρίδας, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, αντιμετωπίζοντας πολλαπλές προκλήσεις. Μαζί θα τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες δυναμικής ανάκαμψης με εθνική ομοψυχία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σκληρή δουλειά», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments