Πολιτική

Θόδωρος Λιβάνιος μάσκες: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλες

Θόδωρος Λιβάνιος μάσκες: Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν μοιραστεί όλες
Θόδωρος Λιβάνιος μάσκες: Στην παραδοχή ότι έγιναν αστοχίες στο μοίρασμά τους στα σχολεία προχώρησε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία συνοδεύτηκε από τη δέσμευση της κυβέρνησης να τις διανείμει δωρεάν. Ωστόσο όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος υπήρξαν αστοχίες στον σχεδιασμό. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι μάσκες θα έχουν διατεθεί σε όλα τα σχολεία, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Προφανώς έγιναν κάποιες αστοχίες στον όλο σχεδιασμό. Προσωπικά ένιωσα την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστησαν μαθητές και γονείς» σημείωσε για το θέμα των μασκών ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Όπως είπε, σε λίγες μέρες θα είναι στον «αέρα» ο διαγωνισμός από την ΚΕΔΕ, ενώ εντός του Οκτωβρίου θα έχουν διαμοιραστεί 1-2 μάσκες σε κάθε μαθητή.

Η τηλεκπαίδευση

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση, υπογράμμισε πως από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξασφάλισαν κάποιες προνομίες για τους μαθητές, όπως η μη χρέωση data κατά την είσοδο σε πλατφόρμες του υπ. Παιδείας, ενώ σε κάποιους δήμους, μοιράστηκαν τάμπλετ σε μαθητές.

«Οι σύγχρονες μορφές τηλεκπαίδευσης μπορούν να εφαρμοστούν και να εφαρμοστούν αποτελεσματικά» υπογράμμισε, τονίζοντας πως « ηβφυσική θέση του μαθητή είναι στα σχολεία και στην τάξη».βΩς εκ τούτου σημείωσε την ανάγκη να ανοίξουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη καθώς «η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες».

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «χειρίζεται άψογα το ζήτημα», επαναλαμβάνοντας ότι «αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξουν τα σχολεία και στη συνέχεια να δούμε κάποια επιμέρους θέματα, στο πλαίσιο του διαλόγου».

Πρόσθεσε δε πως «δεν άκουσα κανένα ιδιωτικό σχολείο να κάνει κατάληψη», ενώ ανέφερε ότι παραπάνω από 700 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη.

Τέλος, ως κρίσιμο σημείο στην ψηφιακή μετάβαση του δημόσιου τομέα στη νέα εποχή, ξεχώρισε τον ενιαίο αριθμό του πολίτη.

Οι μαθητές πήραν απόφαση να συνεχίσουν

H συνέλευση της συντονιστής επιτροπής των μαθητών της Αθήνας, αποφάσισε ότι θα συνεχιστούν οι καταλήψεις στα σχολεία. Eιδικότερα, μαθητές από περισσότερα από 180 σχολεία παρευρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπης της Αθήνας, στην Γκράβα, όπου αποφάσισαν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Οι μαθητές καλούν τους καθηγητές να μην εφαρμόσουν τις «τηλε – απουσίες», όπως χαρακτηρίζουν και την τηλε- εκπαίδευση στα σχολεία, τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Κάλεσαν επίσης, τους μαθητές από όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις προκειμένου να οργανωθούν.

3ωρη στάση εργασίας από την ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τις 11πμ από Δευτέρα ως Παρασκευή όταν και τίθεται σε εφαρμογή τα μέτρα που ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα έχει καλέσει τις ΕΛΜΕ να προκηρύξουν άμεσα συμπληρωματικές στάσεις εργασίας από τις 11πμ ως τις 2μμ για τις ίδιες ημέρες για τα ημερήσια σχολεία και αντίστοιχα στάσεις εργασίας για την πρώτη βάρδια των εσπερινών σχολείων, με τις ΕΛΜΕ να καλύπτουν τη δεύτερη βάρδια. Επιπλέον η ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να προκηρύξει άμεσα απεργία-αποχή ως απάντηση στη σχετική υπουργική απόφαση και κάθε διαδικασία τηλεκπαίδευσης στα υπό κατάληψη σχολεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments