Ελλάδα

Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Καθαρίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων

Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Καθαρίστηκε από τον Δήμο Αθηναίων
Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών βανδαλισμός: Η αστυνομία διερευνά έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε άμεσα και καθάρισε τους τοίχους του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών που βεβήλωσαν, σήμερα, άγνωστοι με συνθήματα.

Ειδικότερα με τη λέξη «Δρόμο» και τη φράση «Εβραίοι δρόμο» μαζί με τα αρχικά των SS οι άγνωστοι βανδάλισαν το κοιμητήριο. Οι άγνωστοι έγραψαν τα συνθήματα με σπρέι στα γερμανικά, στους τοίχους δίπλα από την κύρια είσοδο του νεκροταφείου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεύθυνοι φέρονται υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ή κάποια από τα παρακλάδια της. Η αστυνομία διερευνά έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε:

«Ο βανδαλισμός του Εβραϊκού νεκροταφείου στην Αθήνα με ναζιστικά συνθήματα προκαλεί τον αποτροπιασμό κάθε δημοκρατικού πολίτη. Ο ναζισμός, ο αντισημιτισμός και οι οπαδοί τους δεν έχουν θέση στην Ελλάδα και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοχή απέναντί τους. Η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.»

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.

Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας. Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, η ΚΕΕΡΦΑ, οργανώσεις και συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα για μεγάλη συγκέντρωση εκείνη την ημέρα έξω από το Εφετείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους. Μαζί τους και μια σειρά σωματεία και ομοσπονδίες, όπως η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ ΟΤΑ. Μάλιστα, εκείνη την ημέρα υπάρχει απεργία για να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments