Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν στην Αττική μέχρι τις 12 Οκτωβρίου
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η Αττική παραμένει η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων με αποτέλεσμα τα μέτρα που είχαν παρθεί να ισχύουν μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η Αττική παραμένει η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων με αποτέλεσμα τα μέτρα που είχαν παρθεί να ισχύουν μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας στην τελευταία τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενημέρωσε ότι τα μέτρα που ισχύουν για την Αττική παρατείνονται μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου. Άλλωστε, η περιοχή παραμένει η «πρωταθλήτρια» των κρουσμάτων εδώ και εβδομάδες, ενώ στο «τραπέζι» έχουν πέσει άλλα δύο μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι έχουν εισηγηθεί στην κυβέρνηση δύο μέτρα για να μην πάμε σε γενικό lockdown. Το πρώτο έχει να κάνει με τη γενικευμένη χρήση μάσκας, μέσα και έξω. Με απλά λόγια, μάσκα παντού.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ώρα που θα κλείνουν τα καταστήματα της εστίασης. Υπάρχει η πρόταση να έρθει το κλείσιμο δύο ώρες πίσω από τα μεσάνυχτα, στις 22:00 το βράδυ. Όπως είναι φυσικό, η κυβέρνηση το σκέφτεται, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις από τους μαγαζάτορες και γενικά τον κόσμο της εστίασης.

Ποια μέτρα ισχύουν στην Αττική μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου

 • Απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας.
 • Επιτρέπονται έως και 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους. Εξαιρούνται οι χώροι που ισχύουν ειδικά μέτρα αποστάσεων, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 • Έχουν ανασταλεί οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.
 • Έχουν ανασταλεί οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
 • Έχει ανασταλεί η διεξαγωγή θεατρικών παραστάσεων.
 • Θεσπίζεται ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες.
 • Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι έξι.
 • Εχει ανασταλεί η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 5:00 π.μ. της επόμενης ημέρας, όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ (συμπεριλαμβανομένων και αυτών που βρίσκονται εντός των πρατηρίων υγρών καυσίμων), κάβες, καπνοπωλεία, παντοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία.
 • Εξαιρούνται τα φαρμακεία, τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι αυτόματοι πωλητές αγαθών, εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών. Επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.
 • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων, όπως πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.
svg%3E
 • Εχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες: 1) Υπηρεσίες μπαρ που παρέχονται από χορευτικό κέντρο 2) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καμπαρέ ή νάιτ κλαμπ.  3) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο. 4) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ. 5) Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ και υπηρεσίες αιθουσών συναυλιών.
 • Στις λαϊκές αγορές, οι πωλητές και οι καταναλωτές υποχρεούνται στη χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας, ενώ σε κάθε λαϊκή αγορά επιτρέπεται η συμμετοχή  από 50% ανά κατηγορία πωλητών (παραγωγούς και επαγγελματίες αντιστοίχως). Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα, με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments