Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικά στον ιό μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικά στον ιό μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Λάρισας, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευτές.

Έντονη είναι η ανησυχία στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ένας νοσηλευτής του χειρουργείου βρέθηκε θετικός στον Sars-Cov-2, με τις χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν αμέσως. Την ίδια ώρα, στο ίδιο νοσοκομείο εντοπίστηκαν ακόμη δύο θετικά κρούσματα. Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες της γαστρεντερολογικής κλινικής. Ήδη γίνεται από τις αρχές ιχνηλάτηση των επαφών τους και τεστ.

Συναγερμός και στο ΕΚΑΒ της Πάτρας:

Εκτός από τη Λάρισα και στην Πάτρα επικρατεί προβληματισμός καθώς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκεί βρέθηκε θετικός ένας διοικητικός υπάλληλος, όπως και ένας διασώστης του τομέα Αγρινίου. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας Αχαΐας βρέθηκε και δεύτερος γιατρός θετικός στον κορωνοϊό. Σχετικά με τα συνεχόμενα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό όλης της χώρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει: “Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και δεν εισακουόμαστε. Τεστ τακτικά σε όλο το προσωπικό και 7ημερη καραντίνα στους συναδέλφους που είναι επαφές με θετικά κρούσματα. Επίσης βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας”.

Αυξάνονται τα κρούσματα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων:

Παράλληλα με τα Νοσοκομεία, ερωτηματικά υπάρχουν στο κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας στους οίκους ευγηρίας.  Αυτό γιατί, συνολικά οχτώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας. Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό, με τον ΕΟΔΥ να συνεχίζει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Ανάλογη η κατάσταση και στα Ιωάννινα:

Από την άλλη, υπάλληλος του Γηροκομείου «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» Γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, το «Ζωσιμαδών» υποστηρίζει και φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Εν τω μεταξύ και άλλη υπάλληλος του «Ζωγράφειου» Γηροκομείου έχει βρεθεί θετική, ενώ απουσίαζε με άδεια τις τελευταίες ημέρες και δεν είχε επαφή με τους ηλικιωμένους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments