Ελλάδα

Κορωνοϊός Γιάννενα: Θετική μία ηλικιωμένη στο γηροκομείο «Ζωσιμάδων»

Κορωνοϊός Γιάννενα: Θετική μία ηλικιωμένη στο γηροκομείο «Ζωσιμάδων»
Κορωνοϊός Γιάννενα: Θετική βρέθηκε μια 85χρονη στη διαδικασία της ιχνηλάτησης που ακολουθείται στα δύο γηροκομεία της πόλης.

Στη διαδικασία της ιχνηλάτησης που ακολουθείται στα δύο γηροκομεία της πόλης των Ιωαννίνων, μετά την είδηση ότι εργαζόμενη είχε μολυνθεί από τον ιό, μία 85χρονη γυναίκα από τη δομή «Ζωσιμάδων» της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, βρέθηκε θετική.

Η ηλικιωμένη φέρει ήπια συμπτώματα και μεταφέρθηκε από το γηροκομείο στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Υπενθυμίζεται ότι 50 δείγματα που ελέγχθηκαν για Covid-19 και από τα δύο γηροκομεία της πόλης ,το Ζωγράφειο και το Ζωσιμαδών βγήκαν αρνητικά.

Ανάμεσά τους ήταν και το δείγμα που ελήφθη από την 85χρονη γυναίκα για το οποίο υπήρχε υποψία για θετικότητα στον νέο ιό με το δεύτερο τεστ να επιβεβαιώνει την αρχική υποψία.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από 200 δείγματα που έχουν ληφθεί και από τα δύο γηροκομεία της πόλης τα οποία εστάλησαν στην Αθήνα στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Νοσοκομείο Λάρισας, μετά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε νοσηλευτές.

Έντονη είναι η ανησυχία στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης καθώς εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ένας νοσηλευτής του χειρουργείου βρέθηκε θετικός στον Sars-Cov-2, με τις χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν αμέσως. Την ίδια ώρα, στο ίδιο νοσοκομείο εντοπίστηκαν ακόμη δύο θετικά κρούσματα. Πρόκειται για δύο νοσηλεύτριες της γαστρεντερολογικής κλινικής. Ήδη γίνεται από τις αρχές ιχνηλάτηση των επαφών τους και τεστ.

Αυξάνονται τα κρούσματα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων:

Παράλληλα με τα Νοσοκομεία, ερωτηματικά υπάρχουν στο κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας στους οίκους ευγηρίας. Αυτό γιατί, συνολικά οχτώ κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα. Ειδικότερα, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας. Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το υπόλοιπο προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής. Σε επανέλεγχο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό, με τον ΕΟΔΥ να συνεχίζει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments