Ελλάδα

Πέθανε η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου

Πέθανε η ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου
Άλκηστις Παυλίδου: H γνωστή ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο, η Άλκηστις Παυλίδου. Η γνωστή ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η είδηση του θανάτου της βύθισε στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και ολόκληρη την Κύπρο, καθώς ήταν ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός. Οι δυο της κόρες Χριστίνα και Κύνθια την αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις στα social media τους και δέχτηκαν εκατοντάδες συλλυπητήρια μηνύματα. Αξίζει να σημειωθεί πως η ηθοποιός «έφυγε » μάλιστα την ίδια ημέρα που γεννήθηκε, καθώς σήμερα θα γιόρταζε τα 74α γενέθλιά της.

Η εξόδιος ακολουθία της θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όπως ενημέρωσε η κόρη της Κύνθια Παυλίδου: «Η κηδεία της πολυαγαπημένης μας μανούλας θα γίνει αύριο Τρίτη 6/10 στο κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης στις 15.00. Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν θα δεχτούμε συλλυπητήρια. Σας ευχαριστώ θερμά για την αγάπη σας και τις όμορφες σας ευχές για την ψυχούλα της μανούλας μας!».

Στην ανάρτησή της για το “αντίο” σημειώνει: “Έτσι θα σε θυμάμαι πάντα. Μ’ αυτό το χαμόγελο. Χαρούμενη, αισιόδοξη, δοτική, αγαπησιάρα, ψυχάρα. Ότι κ να γράψω είναι λίγο για σένα μανούλα μου”. 

Ποια ήταν η αγαπημένη ηθοποιός Άλκηστις Παυλίδου:

Η Άλκηστις Παυλίδου γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 5 Οκτωβρίου 1946. Από παιδί σε ηλικία μόλις έντεκα χρόνων λάμβανε μέρος σε παιδικά προγράμματα του ΡΙΚ στο ραδιόφωνο και μετά στη τηλεόραση. Η Άλκηστις Παυλίδου ήταν παντρεμένη και είχε την Χριστίνα τριών ετών, όταν παράτησε τα πάντα για να πάει να σπουδάσει ηθοποιός. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Τελειώνοντας τις θεατρικές τις σπουδές το 1976 επιστρέφει στη Κύπρο. Ξεκίνησε από το ΡΙΚ από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στο ΘΟΚ μπήκε το 1977 όπου συνεργάστηκε σαν τακτική ηθοποιός μέχρι το 2002. Στο ΘΟΚ της δόθηκε η ευκαιρία να παίξει σημαντικούς ρόλους σε παραστάσεις στη Κύπρο και το εξωτερικό όπως: «Ικέτιδες», «Τρωάδες», «Οθέλλος» και άλλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments