Τεχνολογία

Siri Apple: Η ψηφιακή βοηθός θα μιλάει ελληνικά

Siri Apple: Η ψηφιακή βοηθός θα μιλάει ελληνικά
Siri Apple: Ξεκινάει η διαδικασία για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε με την ψηφιακή βοηθό στα ελληνικά.

Τα νέα για τους φίλους της Apple στην Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά, καθώς η ψηφιακή βοηθός Siri θα μιλήσει ελληνικά. Αν και είναι μια είδηση που την περιμένουμε πολλά χρόνια, φαίνεται πως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η επιθυμία πολλών χρηστών θα βγει αληθινή.

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που εμφανίστηκε η ελληνική γλώσσα στις υποστηριζόμενες της ψηφιακής βοηθού Siri της Apple, και συγκεκριμένα την είχαμε δει στην internal beta build του iOS 9.2. Τότε υποθέσαμε ότι δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί η επιθυμία όλων των Ελλήνων χρηστών iOS συσκευών, αλλά κάναμε λάθος διότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει επίσημη υποστήριξη της γλώσσας μας.

Για άλλη μια φορά, πάντως, αναπτερώνονται οι ελπίδες μας, καθώς η Apple δημοσίευσε αγγελία με τίτλο “Siri Annotation Analyst – Greek Speaking” στις 21 Σεπτεμβρίου 2020 και φαίνεται ότι ξεκινά οριστικά το project για να ακούσουμε επιτέλους τη Siri να μιλά Ελληνικά, όπως αναφέρει το flash.gr! Επίσης από άλλες επίσημες αγγελίες και υπαλλήλους της Apple, όπως αναφέρει το techgear, επιβεβαιώνεται ότι σύντομα θα υποστηρίζονται και πολλές άλλες γλώσσες (πολωνικά, ουγγρικά, τσεχικά, κροατικά, ρουμανικά, κλπ).

Τι είναι το Siri

Siri (ονομάζεται ένας εικονικός βοηθός που αποτελεί μέρος των λειτουργικών συστημάτων iOS, iPadOS, watchOS, macOS και tvOS της Apple Inc. Ο βοηθός χρησιμοποιεί φωνητικά ερωτήματα και διεπαφή χρήστη φυσικής γλώσσας για να απαντά σε ερωτήσεις, να κάνει συστάσεις και να εκτελεί ενέργειες μεταβιβάζοντας αιτήματα σε ένα σύνολο διαδικτυακών υπηρεσιών. Το λογισμικό προσαρμόζεται στις προσωπικές γλωσσικές συνήθειες, τις αναζητήσεις και τις προτιμήσεις των χρηστών, με τη συνεχή χρήση.

Τα λαμβάνοντα αποτελέσματα εξατομικεύονται εάν ο χρήστης έχει συνδεθεί στο iCloud. H Siri μπορεί να ενεργοποιηθεί πατώντας το κουμπί κεντρικής οθόνης ή το κουμπί Siri αλλιώς λέγοντας Hey Siri (το Hey Siri πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί και ρυθμιστεί).

Λίγα λόγια για την Apple

H Apple Inc . (μέχρι τις 9 Ιανουαρίου 2007 Apple Computer Inc.) γνωστή και απλώς ως Apple είναι μια αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πωλεί καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές.

Τα πιο γνωστά από τα προϊόντα της είναι οι υπολογιστές της σειράς Macintosh (Mac) το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, η φορητή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, τo έξυπνο τηλέφωνο iPhone, ο υπολογιστής ταμπλέτα iPad και το έξυπνο ρολόι Apple Watch. Στην Ελλάδα αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία iSquare, θυγατρική της Quest Holdings.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments