Διεθνή

Κορωνοϊός κόσμος: Έσπασε το «φράγμα» των 35 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως

Κορωνοϊός κόσμος: Έσπασε το «φράγμα» των 35 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως
Κορωνοϊός κόσμος: Πάνω από 35 εκατομμύρια πολίτες έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο. Επανέρχονται τα lockdowns σε μεγάλες πόλεις.

Δε λέει να κοπάσει η “θύελλα” του κορωνοϊού, που από τον Ιανουάριο “χτυπά” αλύπητα όλον τον πλανήτη. Σύμφωνα με το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και τα δεδομένα του για τις μολύνσεις παγκοσμίως, πάνω από 35 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό έφθασε τους 35.008.447 σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ως τις 22:23 (ώρα Ελλάδας) ανερχόταν σε 1.034.818 νεκρούς, σύμφωνα με τη σχολή ιατρικής αυτή της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία, με 7.411.716 μολύνσεις και 209.720 θανάτους ως εδώ.

Μάλιστα, ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες να σχεδιάζουν νέα έκτακτα μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού. Η πόλη είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε ο δήμαρχός της Μπιλ ντε Μπλάζιο. Παράλληλα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο. Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

«Συναγερμός» και στο Παρίσι:

Νέο ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα σημειώθηκε στη Γαλλία. Ειδικότερα, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 12.565 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο, επί συνόλου 619.190 κρουσμάτων. Επίσης και ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 32 τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 32.230. Τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των νοσηλευομένων ανήλθε σε 4.264, ανάμεσά του 893 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιφέρεια του Παρισιού κηρύχθηκε σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού εξαιτίας της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, πράγμα που επισύρει την λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, τα 2.578 άγγιξαν τα κρούσματα την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στην Ιταλία ενώ όπως αναφέρεται, έχασαν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, με την εικόνα να είναι βελτιωμένη αφού την προηγούμενη ημέρα τα περιστατικά ήταν 2.844, με 27 νεκρούς. Το τελευταίο 24ωρο, όμως, όπως συμβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκαν και λιγότερα διαγνωστικά τεστ. Τα περισσότερα περιστατικά διαγνώσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, Καμπανία (412), στη Λομβαρδία (314) και στο Βένετο (261). Ο Ιταλός υπουργός υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, στο μεταξύ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση της Rai, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Κόντε εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments