Διεθνή

Τόμας Τζέφερσον Μπερντ: Πέθανε από πυροβολισμούς ο ηθοποιός των ταινιών του Σπάικ Λι

Τόμας Τζέφερσον Μπερντ: Πέθανε από πυροβολισμούς ο ηθοποιός των ταινιών του Σπάικ Λι
Τόμας Τζέφερσον Μπερντ: Ο διάσημος σκηνοθέτης Σπάικ Λι δημοσιοποίησε τον θάνατο του ηθοποιού. Έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ατλάντα της Τζόρτζια.

Ο Τόμας Τζέφερσον Μπερντ έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο ηθοποιός που έχει συνδέσει το όνομά του με τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι, έφυγε από τη ζωή με αυτόν τον αποτρόπαιο τρόπο τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Ατλάντα της Τζώρτζια. Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Τόμας Τζέφερσον Μπερντ δέχτηκε πυροβολισμούς στην πλάτη. Κάποιος άγνωστος κάλεσε την αστυνομία, αναφέροντας ότι ένας άνδρας έχει τραυματιστεί, αλλά το ασθενοφόρο βρήκε τον ηθοποιό ήδη νεκρό.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι ο οποίος τον αποχαιρέτησε μέσω ενός συγκινητικού ποστ στο Instagram, ενώ δεν έχει σταματήσει να κάνει αναρτήσεις για τον τραγικό θάνατο του Μπερντ. «Είμαι τόσο λυπημένος που ανακοινώνω την τραγική δολοφονία του αγαπημένου μας αδελφού Τόμας Τζέφερσον Μπερντ χθες το βράδυ στην Ατλάντα. Ο Τομ είναι ο άνθρωπός μου».

Το δικό της «αντίο» είπε στον ηθοποιό και η Βαϊόλα Ντέιβις. «Λάτρευα να δουλεύω μαζί σου. Τι καλός ηθοποιός που ήσουν. Λυπάμαι τόσο που η ζωή σου τελείωσε με αυτό τον τρόπο. Προσεύχομαι για την οικογένειά σου», έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός.

Εκτός από το «Clockers» (1995) ο Μπερντ εμφανίστηκε ακόμα στα: «Get on the Bus», «Bamboozled», «He Got Game», «Red Hook Summer», «Chi-Raq» κ.ά. 

O Τόμας Τζέφερσον Μπερντ έπαιξε και στο θέατρο και μάλιστα το 2003 προτάθηκε για Βραβείο Tony σε παράσταση του Μπρόντγουεϊ με συμπρωταγωνίστρια της Γούπι Γκόλντμπεργκ. Η δολοφονία του ερευνάται από τις Αρχές της Ατλάντα.

Ο Σπάικ Λι και οι ταινίες του

Ο Σέλτον Τζάκσον “Σπάικ” Λι (Shelton Jackson “Spike” Lee, 20 Μαρτίου 1957) είναι Αμερικανός σκηνοθέτης, παραγωγός, συγγραφέας και ηθοποιός. Έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία She’s Gotta Have It (1986) και αργότερα σκηνοθέτησε τις ταινίες Κάνε το σωστό (1989), Malcolm X (1992), The Original Kings of Comedy (2000), 25η ώρα (2002), Ο υποκινητής (2006) και Παρείσφρηση (2018). H εταιρία παραγωγής του, 40 Acres and a Mule Filmworks, έχει παράγει πάνω από 35 ταινίες από το 1983.

Στις ταινίες του, ο Λι εξετάζει τις φυλετικές σχέσεις, τον ρατσισμό στην κοινότητα των μαύρων, το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη σύγχρονη ζωή, το έγκλημα στις πόλεις, τη φτώχεια και άλλα πολιτικά ζητήματα. Ο Λι είχε πέντε υποψηφιότητες για βραβείο της αμερικανικής ακαδημίας, ένα φοιτητικό βραβείο και ένα τιμητικό βραβείο (το 2015). Επίσης έχει κερδίσει πολυάριθμα άλλα βραβεία, όπως δύο Emmy, ένα τιμητικό BAFTA, ένα τιμητικό Σεζάρ και το βραβείο Γκις το 2013

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments