Ελλάδα

Κορωνοϊός ΣτΕ: Κρούσμα σε δικαστή – Σε καραντίνα σύμβουλοι Επικρατείας

Κορωνοϊός ΣτΕ: Κρούσμα σε δικαστή – Σε καραντίνα σύμβουλοι Επικρατείας
Κορωνοϊός ΣτΕ: Θετικό κρούσμα σε δικαστή. Απολυμαίνεται το κτίριο, ενώ Σύμβουλοι Επικρατείας θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Ανησυχία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς θετικός διαγνώστηκε 66χρονος σύμβουλος Επικρατείας. Ο συγκεκριμένος δικαστής συμμετείχε στη σύνθεση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της περασμένης Παρασκευής, 2 Οκτωβρίου 2020.

Η πρόεδρος του ΣτΕ Μαίρη Σάρπ είναι σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και αναμένεται ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας να τεθούν σε προληπτική καραντίνα . Επίσης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί απολύμανση στους χώρους του δικαστηρίου.

Ήδη στην ιστοσελίδα του ΣτΕ έχει αναρτηθεί η εξής ανακοίνωσης:

«Παρουσιάστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το Δικαστήριο λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, των δικηγόρων και των διαδίκων».

Θετικοί στον κορωνοϊό τρεις αστυνομικοί στο Καρά Τεπέ

Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν τα τελευταία 24ωρα τρεις αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στη νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ. Επίσης, σε καραντίνα τέθηκαν ακόμα 15 αστυνομικοί που υποβλήθηκαν σε τεστ και αναμένουν τα αποτελέσματα. Την είδηση δημοσιοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου, ενώ απέστειλε επιστολή στον ΕΟΔΥ και ζητάει τη λήψη άμεσων μέτρων.

Στην επιστολή, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σας καλούμε να πράξετε επιτέλους το αυτονόητο, να μας αντιμετωπίσετε σαν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μας προστατέψετε και να εξαλείψετε κάθε φόβο και ανησυχία που έχει προκληθεί στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στην τοπική κοινωνία».

Κορωνοϊός Ελλάδα: Μια ηλικιωμένη έφυγε από τη ζωή και ανέβασε τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 420.

Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι άλλη μια ηλικιωμένη έχασε τη μάχη με την πανδημία. Πρόκειται για μια γυναίκα 81 ετών που τις προηγούμενες ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία” με υποκείμενα νοσήματα. Η γυναίκα δεν τα κατάφερε και τελικά υπέκυψε. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας έχει φτάσει τους 420.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 303 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20142, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments