Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Δύο ακόμα κρούσματα στο γραφείο του προέδρου

Τραμπ κορωνοϊός: Δύο ακόμα κρούσματα στο γραφείο του προέδρου
Τραμπ κορωνοϊός: Σε εστία υπερμετάδοσης μετατρέπεται ο Λευκός Οίκος, καθώς άλλοι δύο άνθρωποι του προέδρου νόσησαν από τον ιό.

Ο Λευκός Οίκος λίγο απέχει από το να χαρακτηριστεί εστία διασποράς του κορωνοϊού. Άλλοι δύο άνθρωποι του περιβάλλοντος του προέδρου νόσησαν από τον ιό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικάνικου τύπου σήμερα, μία μέρα μετά την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Ένας από τους ακολούθους του Τραμπ, ενεργό μέλος του αμερικανικού στρατού που ταξίδεψε με τον πρόεδρο την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στην νόσο, ανέφερε στο Twitter ένας ρεπόρτερ του Bloomberg News, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές.

Το Bloomberg και άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τόνισαν επίσης ότι ένας στρατιωτικός βοηθός του Τραμπ έχει COVID-19. Είναι άγνωστο -μάλλον απίθανο- αν τα μέλη του Λευκού Οίκου που νόσησαν θα έχουν τη φροντίδα του Ντόναλντ Τραμπ.

Άλλωστε κατά τον ίδιο δεν συντρέχει λόγος, αφού ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη.

«Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από την Γρίπη. Θα κλείσουμε την χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, σε πολλούς πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος», έγραψε σε ένα από τα πάμπολλα tweet του ο Τραμπ.

svg%3E

Ήταν ζήτημα χρόνου και δυο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες social media, το twitter και το facebook κατέβασαν τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ που ανέφερε ότι ο κορωνοϊός είναι σαν την γρίπη και θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν. Και οι δυο αναρτήσεις θεωρήθηκε ότι είναι ενάντια στους κανονισμούς και θεωρούνται παραπληροφόρηση.

Βγείτε εκεί έξω – Μην φοβάστε την πανδημία»

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που επέστρεψε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 στο Λευκό Οίκο, παρότρυνε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει ακόμη τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ιδίως ο μεγιστάνας στο βίντεο αυτό.

«Νοιώθω πολύ καλά!»

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε προαναγγείλει ότι θα φύγει από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται για θεραπεία από τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι αισθάνεται «πολύ καλά».

«Θα φύγω από το σπουδαίο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ σήμερα στις 18:30 (τοπική ώρα – 01:30 ώρα Ελλάδας). Νοιώθω πολύ καλά! Μην φοβάστε την COVID. Μην την αφήσετε να εξουσιάζει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, ορισμένα πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώση. Νοιώθω καλύτερα από ό, τι πριν 20 χρόνια!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments