Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Facebook και Twitter κατέβασαν την ανάρτηση του

Τραμπ κορωνοϊός: Facebook και Twitter κατέβασαν την ανάρτηση του
Τραμπ κορωνοϊός: Η ανάρτηση του Τούρκου προέδρου που λίγο πολύ έλεγε ότι η γρίπη είναι χειρότερη από τον κορωνοϊό κατέβηκε από τα κοινωνικά δίκτυα, ως fake news.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Αμερικάνο πρόεδρο, που οι κινήσεις του το τελευταίο διάστημα αντί να συγκινήσουν τους πολίτες των ΗΠΑ, μάλλον τους εξοργίζουν. Το τελευταίο κατόρθωμα του Ντόναλντ Τραμπ, να ανεβάσει στο twitter ανάρτηση που λέει ότι η γρίπη είναι ίδια και χειρότερη από τον κορωνοϊό, εξόργισε τους Αμερικανούς, πολλοί από τους οποίους τον κατηγορούν ότι έχει μετατρέψει την πολιτική ζωή σε χολιγουντιανό σόου.

Ήταν ζήτημα χρόνου και δυο από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες social media, το twitter και το facebook κατέβασαν τις αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ που ανέφερε ότι ο κορωνοϊός είναι σαν την γρίπη και θα μάθουμε να ζούμε με αυτόν.

Και οι δυο αναρτήσεις θεωρήθηκε ότι είναι ενάντια στους κανονισμούς και θεωρούνται παραπληροφόρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ξυπνώντας σήμερα το πρωί και αφού έχει πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, έγραψε σε facebook και twitter: «Η εποχή της γρίπης έρχεται! Πολλοί άνθρωποι κάθε χρόνο, μερικές φορές πάνω από 100.000 και παρά την ύπαρξη εμβολίου, πεθαίνουν από την Γρίπη. Θα κλείσουμε την χώρα μας; Όχι, μάθαμε να ζούμε με αυτήν, όπως μαθαίνουμε να ζούμε με τον Covid, σε πολλούς πληθυσμούς πολύ λιγότερο θανατηφόρος».

svg%3E

Βγαίνοντας από το νοσοκομείο ο Ντόναλντ Τραμπ, απευθύνθηκε στους Αμερικανούς λέγοντας ότι δεν πρέπει να φοβούνται τον κορωνοϊό.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Τζο Μπάιντεν αντιπαρέθεσε τον πολύ βαρύ απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ στις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες μετά τη μόλυνσή του. «Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντα, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη ροή του στο Twitter λίγη ώρα αφού επέστρεψε στον Λευκό Οίκο από το στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, ο Τραμπ διαβεβαιώνει ότι η χώρα του, η «σπουδαιότερη του κόσμου», θα «νικήσει» την πανδημία, προτρέπει τους συμπατριώτες του να «μην την αφήσουν να κυριαρχεί στη ζωή τους», να «μη φοβούνται» και να «βγουν εκεί έξω» — ενώ πάνω από 210.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στoν COVID-19 στις ΗΠΑ ως αυτό το στάδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments