Ελλάδα

ΓΣΕΕ για καταδίκη Χρύσης Αυγής: Ιστορική η απόφαση της Δικαιοσύνης

ΓΣΕΕ για καταδίκη Χρύσης Αυγής: Ιστορική η απόφαση της Δικαιοσύνης
ΓΣΕΕ για καταδίκη Χρύσης Αυγής: Η σημερινή ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία αναγνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή συστάθηκε, οργανώθηκε και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση, αποτελεί δικαίωση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

Την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου και έξι ακόμη πολιτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης αποφάσισε το δικαστήριο σε μια ιστορική απόφαση, μετά από πεντέμισι χρόνια δικαστικής μάχης.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:

«Η Δημοκρατία νίκησε το φασισμό! Οι δημοκρατικοί θεσμοί δικαίωσαν τον αντιφασιστικό αγώνα. Η σημερινή ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης η οποία αναγνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή συστάθηκε, οργανώθηκε και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση, αποτελεί δικαίωση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, «αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, για όλα τα θύματα της βίας της Χρυσής Αυγής, για όλα τα θύματα της ρατσιστικής βίας, για όλους εκείνους που ενώνουν τη φωνή τους στο μήνυμα κατά του φασισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας: έξω από τις ζωές μας- έξω από την κοινωνία».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία νίκησε

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης και τη λήξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με προσωπική του δήλωση τόνισε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια νίκη για τη δημοκρατία. Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα της δίκης της Χρυσής αυγής αναφέρει:”Με τη σημερινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη δράση της Χρυσής Αυγής κλείνει ένας τραυματικός κύκλος της δημόσιας ζωής της χώρας. Η πολιτική του διάσταση έχει, ευτυχώς, κριθεί με τη νίκη της Δημοκρατίας, που εξόρισε απ’ τη Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Τώρα, η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δίνει και αυτή την δική της απάντηση.

Ως Πρωθυπουργός απέχω συνειδητά από τον σχολιασμό δικαστικών κρίσεων. Ως Έλληνας πολίτης, όμως, συμμετέχω στην καθολική ικανοποίηση για την αναγνώριση του εγκληματικού της χαρακτήρα. Και είμαι υπερήφανος για την αταλάντευτη στάση της παράταξής μας που έθεσε ως στρατηγικό της στόχο την πολιτική και κοινωνική περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Γιατί η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό. Κατήγγειλε τον λαϊκισμό που τον ανέθρεψε στις πλατείες του τυφλού μίσους και της βίας. Ούτε στιγμή δεν συνέπλευσε με εκπροσώπους του, είτε σε πολιτικές επιλογές είτε σε κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες. Με διάταξη που εκείνη ψήφισε, τους απέκλεισε από την κρατική χρηματοδότηση. Αρνήθηκε, μάλιστα, να νομιμοποιήσει την παρουσία τους ακόμη και σε απλές, εθιμοτυπικές εκδηλώσεις.

Η Ιστορία έγραψε ότι επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών της, επίσης, διευκολύνθηκε και επιταχύνθηκε μια διαδικασία που βάλτωνε επί τεσσεράμισι χρόνια. Ώστε να φτάσουμε σήμερα η Δικαιοσύνη να πάρει τις αποφάσεις της.

Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής. Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά”, ήταν τα λόγια του μηνύματός του.ΣΕΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments