Ελλάδα

Live η δίκη της Χρυσής Αυγής

Live η δίκη της Χρυσής Αυγής
Παρακολουθείστε όλα όσα συμβαίνουν στο εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα είναι η καθοριστική ημέρα για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Θυμίζουμε ότι στις 11 το πρωί αναμένεται η απόφαση για το αν είναι εγκληματική οργάνωση, για το αν ο αρχηγός της Νίκος Μιχαλολιάκος και οι συναγωνιστές του θα πάνε φυλακή για τις επιθέσεις, τους τραμπουκισμούς, τις δολοφονίες.

Το pagenews.gr βρίσκεται στο εφετείο και θα σας μεταφέρει live όλες τις εξελίξεις

Live η δίκη της Χρυσής Αυγής

10:29

Η αντίδραση του κόσμου στο άκουσμα της απόφασης

09:29

Συγκλονιστικές στιγμές με τη Μάγδα Φύσσα – «Παύλο μου, μόνος σου τους καταδίκασες»

09:04

 

09:00

Μια μικρή ομάδα διαδηλωτών με το άκουσμα της απόφασης επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Έχουν πέσει μολότοφ και χημικά.

08:55

Η απόφαση αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, τον Γιάννη Λαγό, τον Χρήστο Παππά, τον Γιώργο Γερμενή, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μίχο, τον Στάθη Μπούκουρα, τον Κώστα Μπαρμπαρούση, τον Νίκο Κούζηλο, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, τον Μιχάλη Αρβανίτη, τον Αντώνη Γρέγο, την Ελένη Ζαρούλια, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και Δημήτρη Κουκούτση.

08:50

Ιστορική ημέρα

Ένοχοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής.

08:47

Ένοχοι για οπλοκατοχή οι: Κασιδιάρης, Γερμενής, Μιχαλολιάκος και Λαγός.

08:43

Απομένει η απόφαση για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

08:41

Ένοχοι όλοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες.

Η ετυμηγορία για την επίθεση στο ΠΑΜΕ

Η κατηγορία μετατρέπεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη και κρίνονται ένοχοι οι Καστρινός, Πανταζής και Χατζηδάκης. Για τους υπόλοιπους παύει η δίωξη για απλή σωματική βλάβη.

08:40

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα λόγω αμφιβολιών.

Ένοχοι είναι οι:

Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης
Γεώργιος Δήμου
Ελπιδοφόρος Καλαρίτης
Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός
Κωνσταντίνος Κορκοβίλης
Αναστάσιος Μιχάλαρος
Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης
Γεώργιος Σκάλκος
Γέωργιος Σταμπέλος
Λέων Τσαλίκης
Αθανάσιος Τσόρβας
Νικόλαος Τσόρβας και
Αριστοτέλης Χρυσαφίτης

08:35

Ένοχος ο Ρουπακιάς για όλες τις κατηγορίες

08:34

Από τους 68 κατηγορούμενους, μόνο οι 11 είναι παρόντες.

08:31

Ζωντανή εικόνα έξω από το εφετείο.

08:25

Μόλις ανέβηκε η Εδρα. Απέχουμε δευτερόλεπτα από την ανακοίνωση.

08:18

08:11

Συγκλονίζει ο συνήγορος Πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης. «Όποια κι αν είναι η σημερινή απόφαση αύριο θα είμαστε και πάλι στους δρόμους, γιατί ξέρουμε ότι ο φασισμός δε νικιέται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με κοινωνικούς αγώνες. Θα είμαστε εκεί που πρέπει να παλέψουμε για τη συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα πρέπει να είμαστε εκεί που εκδηλώνεται ο ρατσισμός και ο φασισμός, για να τον αντιπαλέψουμε δυναμικά, μαχητικά και ενωτικά, θα πρέπει να είμαστε εκεί που εκδηλώνονται οι αγώνες της εργατικής τάξης, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των νεολαίων ενάντια στην ταξική διασπορά της πανδημίας, ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση που γεννά το φασισμό. Η σημερινή μέρα είναι το εποικοδόμημα μιας μακρόχρονης μάχης, μιας μακρόχρονης πάλης που δίνουμε από τότε που η Χρυσή Αυγή έκανε τα πρώτα δολοφονικά της βήματα».

«Μιας μάχης που αν είχε συμπαρασταθεί ο πολιτικός κόσμος νωρίτερα δε θα είχαμε θρηνήσει το Σ. Λουκμάν και τον Π.Φύσσα. Είμαστε εδώ όχι ως παρατηρητές της ιστορίας αλλά υποκείμενα της ιστορίας, με το χρέος αυτή τη φορά να τη γράψουμε σωστά», κατέληξε.

08:09

Οκτώ από τους κατηγορούμενους βρίσκονται εντός του εφετείου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Άγγος, Μιχαλάρος, Καζαντζόγλου, Χρυσαφίτης, Σκάλκος, Θανάσης και Τσόρβας για τη δολοφονία Φύσσα, Χατζηδάκης, για την επίθεση στο ΠΑΜΕ.

08:08

Μικρή ένταση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με παρέμβαση των πιο ψύχραιμων η κατάσταση εκτονώθηκε.

08:05

Το συγκεντρωμένο πλήθος φωνάζει με μια φωνή “Δεν είναι αθώοι, οι ναζί στη φυλακή”

08:02

Από λεπτό σε λεπτό η ανακοίνωση της απόφασης.

08:00

Πριν από λίγο έκανε δηλώσεις έξω από το εφετείο ο Αλέξης Τσίπρας. “Στη συνείδηση του Ελληνικού λαού η Χρυσή Αυγή είναι ήδη εγκληματική οργάνωση”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

07:59

Η Μπέττυ Μπαζιάνα δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σημερινή ημέρα. Εδώ στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα.

07:57

«Εμείς ως συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεχθήκαμε γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατ εντολή των μεγαλοεργολάβων σε μια προσπάθεια να κηρύξουν “άκρα του τάφου σιωπή” στους χώρους δουλειάς. Ο λαός σήμερα απαιτεί οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή» επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, κατά την άφιξη του στο Εφετείο.

07:54

07:50

Σχετικά με την ανακοίνωση της απόφασης. Οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η πρόεδρος θα ανακοινώσει την απόφαση με την σειρά που εξετάστηκαν όλες οι υποθέσεις κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας. Πρώτα δηλαδή, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία των δικαστών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην συνέχεια η απόφαση για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, έπειτα η απόφαση για την επίθεση στο ΠΑΜΕ και τελευταία η απόφαση για το μείζον ζήτημα της εγκληματικής οργάνωσης.

07:49

Από το ύψος της Ιπποκράτους στην Αλεξάνδρας έως τον σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου επικρατεί το αδιαχώρητο. Ο κόσμος συνεχίζει να καταφθάνει με αμείωτο ρυθμό.

07:37

Ο κόσμος συνεχίζει να φτάνει στο εφετείο

07:34

Και ο Νίκος Βούτσης στο εφετείο.

07:27

Δείτε τις δηλώσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ

07:22

Στο εφετείο έχει φτάσει και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

07:15

Στο σημείο βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

07:14

Στο εφετείο είναι από νωρίς η μητέρα του Παύλου, Μάγδα Φύσσα.

07:00

Περίπου στις 09:30 έφτασε στο Εφετείο αντιπροσωπεία της ΝΔ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Στεργίου, τον γενικό διευθυντή του κόμματος Γιάννη Μπρατάκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Τάσο Γαϊτάνη και τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Παύλο Μαρινάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία έφραξε τον δρόμο στους νοσταλγούς του φασισμού και τους ρατσιστές. Βρέθηκε παντού απέναντί τους και στην κοινωνία και στη Βουλή. Ακύρωσε τα σχέδιά τους στην πράξη, θέτοντάς τους στο περιθώριο, εκεί που πραγματικά ανήκουν», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου. Η ΝΔ «ανέδειξε την εγκληματική τους δράση, αυτή που σήμερα εδώ αξιολογείται ποινικά από την ελληνική δικαιοσύνη. Ο πόλεμος κατά του μίσους και της βίας είναι διαρκής».

06:58

Εκπροσώπηση στη δίκη θα έχουν όλα τα κόμματα. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ενημερώσει ότι θα βρεθεί ο ίδιος στο εφερείο.

06:57
06:51

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μια όμορη πρωτοβουλία στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα αρκετός κόσμος βρέθηκε στο κέντρο με ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων.

06:48

Θυμίζουμε ότι η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και αρκετοί δρόμοι κοντά στο εφετείο είναι κλειστοί. Δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες.

06:46

Αρκετός κόσμος αυτή τη στιγμή έξω από το Εφετείο.

06:31
https://youtu.be/_0Ll_-SaYYk

Καλημέρα σε όλους. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής που κράτησε περίπου πέντε χρόνια. Αρκετός κόσμος βρίσκεται αυτή τη στιγμή έξω από το Εφετείο και τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί η προσέλευση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments