Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εξώδικο για δημοσίευμα – Απαιτεί την ανακλησή του και έγγραφη συγγνώμη

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εξώδικο για δημοσίευμα – Απαιτεί την ανακλησή του και έγγραφη συγγνώμη
Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Θα υποβάλω εξώδικη διαμαρτυρία απαιτώντας την άμεση ανάκληση του άρθρου αλλά και έγγραφη συγνώμη και διόρθωση», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη διαμαρτυρία του για δημοσιεύματα του έντυπου και του ηλεκτρονικού τύπου τα οποία χαρακτηρίζει “απολύτως αναληθή και συκοφαντικά”, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και προσθέτει ότι “μόνο σκοπό έχουν να θίξουν εμένα προσωπικά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συλλογικά”.

Ακολούθως αναφέρει:

«Το πρόσφατο όμως δημοσίευμα με τίτλο «Ροκανίζουν την καρέκλα του Τσίπρα – Τσακαλώτος και Σια επί τω έργω» που δημοσιεύτηκε στο https://slpress.gr/ ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και όριο. Το δημοσίευμα αυτό ανέφερε ότι δήθεν μετείχα σε γεύμα με ισχυρό επιχειρηματικό και εκδοτικό παράγοντα με σκοπό την καθαίρεση του Αλέξη Τσίπρα ή και την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ με την προετοιμασία δημιουργίας νέου κόμματος, την οποία δήθεν σχεδιάζω.

Ο συντάκτης μάλιστα του ‘ρεπορτάζ’, φτάνει στο σημείο να γράψει ότι την – ανύπαρκτη – συνάντηση αυτή, την κανόνισε τραπεζικός παράγοντας ενώ υπαινίσσεται ότι μέσω αυτών των – ανύπαρκτων – διεργασιών αποσκοπώ στην εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Ο καθένας και η καθεμία καταλαβαίνει ότι όλα τα ανωτέρω δεν είναι τίποτα παραπάνω από συρραφή χονδροειδών ψεμάτων που αποσκοπούν και στο να αποπροσανατολίσουν την κουβέντα από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και τις ευθύνες της κυβέρνησης, παρουσιάζοντας μια δήθεν εικόνα εσωστρέφειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

Καταλήγοντας αναφέρει:

«Όμως επειδή οι λογικές του ‘γράψε-γράψε κάτι θα μείνει’ δεν πρέπει να γίνονται σε καμία περίπτωση ανεκτές, από εδώ και στο εξής δεν θα αρκούμαι στις διαψεύσεις. Για αυτόν τον λόγο θα υποβάλω εξώδικη διαμαρτυρία απαιτώντας την άμεση ανάκληση του άρθρου αλλά και έγγραφη συγνώμη και διόρθωση».

Τι είχε πει πρόσφατα ο βουλευτής για τον Αλέξη Τσίπρα

Η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστή, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχει κρύψει τις διαφωνίες του για την τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου ως αντιπολίτευση αλλά και για τις συμμαχίες με τον χώρο του κέντρου. Οι διαφωνίες αυτές πήραν και την μορφή «κόντρας» μεταξύ του πρώην υπουργού και του Αλέξη Τσίπρα, με τον Ευκλέιδη Τσακαλώτο να ασκεί κριτική απευθείας στο πρόσωπο του προέδρου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να ζητούν να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον του. Με μια συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προσπαθεί να σβήσει τις φωτιές που άναψαν στον ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες, ξεκαθαρίζοντας πως εμπιστεύεται τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας παράλληλα ότι στο χώρο της αριστεράς “δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος η προσωπολατρία”.

Παράλληλα επικρίνει την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης η οποία θεωρεί ότι “θα οδηγήσει τη χώρα σε νέα μνημόνια defacto ή de yure”

Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός αναφέρει:

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα μετά τον εσωκομματικό ανασχηματισμό:

“Με εκφράζει η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης στη ΔΕΘ. Συνεργαζόμαστε στενά. Προφανώς επιμέρους θέματα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές αλλά αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο. Ποτέ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα τα θέματα”

Για το αν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του Τσίπρα:

” Καμία τέτοια τάση δεν υπάρχει όπως και κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κόσμος αγαπάει και προσβλέπει στον Αλέξη Τσίπρα.”

Για το ενδεχόμενο να εξελιχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγοκεντρικό κόμμα:

“….Τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να πείσουν τον Αλέξη να συμπεριφέρεται σαν τους άλλους. Αγνοούν ότι στις αποσκευές της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς υπάρχει έντονη κριτική στην προσωπολατρία και κυρίως τις συνέπειες της. Δεν θυμούνται ότι το έργο το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν και ότι στο χώρο μας η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος. Φυσικά δεν υποτιμώ τη συμβολή των προσωπικοτήτων -για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά στον Αλέξη την έννοια της κυβερνώσας αριστεράς -. Σε κάθε περίπτωση όμως το αρχηγικό κόμμα, που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη, είναι στα αζήτητα της ιστορίας.”

Για μία πιθανή αριστερή σοσιαλδημοκρατική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοεδευτική Συμμαχία:

“…Δεν πιστεύω στις κεντρώες λύσεις. Και για να μην παρεξηγηθώ Δεν λέω ότι αρνούμαι τη διεύρυνση του κόμματος και με κόσμο που προέρχεται από το κέντρο. Αλλά μεσοβέζικες λύσεις που δεν σπάνε αυγά τύπου Μπλερ, Σημίτη, Πρόντι έχουν ιστορικά αποτύχει και τις έχει απορρίψει ο κόσμος και εδώ αλλά και στην Ευρώπη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments