Ελλάδα

Επεισόδια στο Υπουργείο Παιδείας: Ένταση και Χημικά – Τι ζητούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς

Επεισόδια στο Υπουργείο Παιδείας: Ένταση και Χημικά  – Τι ζητούν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς
Επεισόδια στο Υπουργείο Παιδείας: Ένταση επικρατεί αυτή τη στιγμή έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο το μαθητικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι. Λίγο μετά τις 12 οι μαθητές που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Στη συνέχεια μια μερίδα των μαθητών πέταξε πέτρες προς τον προαύλιο χώρο του υπουργείου με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει με χημικά.

Μετά τη χρήση των δακρυγόνων από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι μαθητές απωθήθηκαν προς το Mall. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τους μαθητές βρέθηκαν επίσης εκπαιδευτικοί και αντιπροσωπία των γονέων των παιδιών. Οι μαθητές, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες σε μαθητές, που συμμετέχουν σε καταλήψεις δεν τους πτοεί και δηλώνουν ότι «ενωμένοι σαν μια γροθιά θα απαντήσουμε ξανά στους εκβιασμούς σας». Παράλληλα, οι μαθητές θέτουν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, η βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ενίσχυση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και η στήριξη των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Βασικό αίτημα τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών είναι η συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων κάτι που όμως το υπουργείο Παιδείας έχει απορρίψει με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες η Νίκη Κεραμέως με τους καθηγητές (ΟΛΜΕ),η υπουργός επέμεινε πως το πιο σημαντικό μέτρο προστασίας συνιστά η χρήση της μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ απέρριψε τις προτάσεις για ολιγομελή τμήματα και τήρηση αποστάσεων με λιγότερους μαθητές ανά τάξη. Ειδικά δε στο ζήτημα της τηλεκπαίδευσης σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, για το οποίο η ΟΛΜΕ και οι θεσμικοί της εκπρόσωποι έχουν ανεβάσει τους τόνους, η Νίκη Κεραμέως πέταξε το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς, ρωτώντας τους αν θέλουν… κλειστά σχολεία.

Οι καθηγητές έχουν δηλώσει ήδη ότι σήμερα θα είναι στο πλευρό των μαθητών και μάλιστα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κάλεσε τα μέλη της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, προκηρύσσοντας τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας (ώρα 11:00 – 14:00) και τονίζοντας πως «οι μαθητές μας έχουν δίκιο»: «Μαζί τους διεκδικούμε τα αυτονόητα, σχολεία καθαρά με όλο το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, λιγότερους μαθητές στις τάξεις, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, υγιεινή και ασφάλεια παντού, μαζικά δωρεάν τεστ για όλους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments