Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Σήμερα η παρουσίαση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Κορωνοϊός ενημέρωση: Σήμερα η παρουσίαση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας
Κορωνοϊός ενημέρωση: Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας, με τους Κυριάκο Πιερρακάκη και Νίκο Χαρδαλιά να τον παρουσιάζουν στην τακτική ενημέρωση.

Διαφορετική θα είναι η σημερινή τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στις 18:00, στο υπουργείο Υγείας, στο πλάι του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη, και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαραδαλιά, θα βρεθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να γίνει η παρουσίαση του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν χάρτη που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας. Ο καθορισμός του επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας, τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης.

Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο κ. Χαρδαλιάς επί του θέματος:

“Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας καθώς και τα επιστημονικά και τεχνολογικά εργαλεία που έχουν ήδη αναπτυχθεί, η ελληνική κυβέρνηση θα θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο κατηγοριοποιημένων και στοχευμένων τοπικών μέτρων για την ασφαλή και ομαλή συνέχιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα μας, πλαίσιο που βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Έτσι, ενεργοποιούμε μέσα στις επόμενες ημέρες τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την Covid-19, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

  • Επίπεδο 1 – Ετοιμότητας
  • Επίπεδο 2 – Επιτήρησης
  • Επίπεδο 3 – Αυξημένης Επιτήρησης
  • Επίπεδο 4 – Αυξημένου Κινδύνου

Ο καθορισμός του επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας, παραδείγματος χάριν, τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και τη συσχέτιση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Παιδείας και της Πολιτικής Προστασίας. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της Ειδικής Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Να σημειωθεί ότι ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων θα μπορεί να υπόκειται σε τροποποιήσεις, με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, εφόσον προκύψουν. Ο χάρτης και η εφαρμογή που τον συνοδεύει θα υπάρχει στην ιστοσελίδα www.covid19.gov.gr”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments