Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός χαλάει τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός χαλάει τις επόμενες ημέρες – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου
Πρόγνωση καιρού: Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί ότι έρχεται κακοκαιρία.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την επερχόμενη ισχυρή κακοκαιρία τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Οκτωβρίου.

Όπως προειδοποιεί ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ, τα δεδομένα θα είναι βελτιωμένα τόσο την Παρασκευή (9 Οκτωβρίου) όσο και το Σαββατοκύριακο αλλά από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται επιδείνωση από τα βορειοδυτικά με το ισχυρό βαρομετρικό από την κεντρική Μεσόγειο να πλησιάζει τη χώρα μας και να αφήνει έντονα, τοπικά, φαινόμενα στα δυτικά.

Επίσης, η Τρίτη θα είναι ημέρα γενικευμένης κακοκαιρίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με έντονες βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Δείτε όσα προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για την εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Τρίτη:

Ακολουθεί η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Για το Σάββατο 10 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά και τα βόρεια να σχηματιστούν τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Για τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στο Ιόνιο 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Τρίτη 13 Οκτωβρίου

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά 4 με 6 και γρήγορα στο Αιγαίο 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments