Πολιτική

Γεννηματά: «Δεν πρέπει να έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή»

Γεννηματά: «Δεν πρέπει να έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή»
Φώφη Γεννηματά: «Αυτός είναι ο δρόμος αλλιώς η υποκρισία θα περισσεύει», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Την κυβέρνηση να φέρει άμεσα ρύθμιση ώστε να μην έχει πολιτικά δικαιώματα η Χρυσή Αυγή μετά την δικαστική απόφαση ότι λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση κάλεσε και πάλι η Φώφη Γεννηματά.

«Κύριε Μητσοτάκη αρνηθήκατε χθες να αποδεχθείτε την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής, για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης ρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν στερούσε τα πολιτικά δικαιώματα από τη Χρυσή Αυγή και τα στελέχη της. Αποδεχθείτε, έστω και τώρα, τη σχετική τροπολογία μας ή φέρτε άμεσα σχετική ρύθμιση. Αυτός είναι ο δρόμος αλλιώς η υποκρισία θα περισσεύει», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε πως «μετά την ιστορική απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, εκείνο που προέχει είναι να τελειώνουμε οριστικά με τους νεοναζί».

Πυρά ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: «Σταλινικούς συκοφάντες, τους αποκάλεσε o Κοντονής – Κάτι παραπάνω ξέρει»

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκαν με αφορμή βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που ήταν αφιερωμένο σε όσους «ξέπλεναν τη Χρυσή Αυγή» και «σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές» και ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση είναι η ακόλουθη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας νομίζουν ότι επιτιθέμενοι στη ΝΔ θα αποφύγουν τη συζήτηση για τα σκοτεινά παιχνίδια που κατήγγειλε ο πρώην υπουργός τους Στ. Κοντονής προκειμένου να «πέσει στα μαλακά» η Χρυσή Αυγή και για τη σύμπλευση μαζί της σε κρίσιμα θέματα.

Οι Έλληνες θυμούνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες των αγανακτισμένων, τους θυμούνται να ψηφίζουν μαζί στη Βουλή. Θυμούνται τον Ν.Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι» και να καταγγέλλει «μεθόδευση για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή» με τον τότε βουλευτή της ΧΑ να συμφωνεί. Θυμούνται τον Γ. Κατρούγκαλο να λέει ότι «η διαφαινόμενη μεθόδευση εκ μέρους κυβερνητικών κύκλων να τεθεί εκτός νόμου το νεοφασιστικό κόμμα, δεν βλάπτει το ίδιο άλλα τη δημοκρατία». Τους θυμούνται να συμπλέουν στο αλήστου μνήμης δημοψήφισμα και στην πρόωρη διάλυση της Βουλής το 2015 και να εκδράμουν μαζί σε ακριτικά νησιά.

Δεν ξεχνούν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά έκανε όλες τις ενέργειες ώστε να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη. Κι επί κυβέρνησης ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη καταδικάστηκαν από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ύστερα από τεσσεράμιση χρόνια κωλυσσιέργειας. Σταλινικούς συκοφάντες, τους αποκάλεσε ο μέχρι χθες σύντροφός τους Στ. Κοντονής. Κάτι παραπάνω ξέρει».

Νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία

Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η Νέα Δημοκρατία έχει κατηγορήσει μέσω δηλώσεις πολλών κορυφαίων στελεχών της για «κρυφή» συνεργασία με τους χρυσαυγίτες. Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε αυτές τις κατηγορίες με ένα βίντεο που θυμίζει παλαιότερες δηλώσεις «γαλάζιων» στελεχών που ήταν φιλικές για τη ναζιστική οργάνωση.

Έτσι, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντάει στην επίθεση που δέχεται για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τις περιπτώσεις εγκληματικής οργάνωσης. Το βίντεο αυτό «ανέβασε» στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο Αλέξης Τσίπρας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Οι νεοναζί είναι και επίσημα ένοχοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι όσοι τους ξέπλεναν τόσα χρόνια και σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές. Ο ελληνικός λαός, όπως αποδείχτηκε και στη μαζική συγκέντρωση για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, έχει ισχυρή μνήμη».

Δείτε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Twitter

To βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ στο YouTube

Θυμίζουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Μάγδα Φύσσα:

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας. Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που δεν έσκυψαν, και αγωνίστηκαν για να φτάσουμε εδώ. Στους μάρτυρες κατηγορίας, στους συνηγόρους και σε κάθε πολίτη που ένωσε το βηματισμό του με το αντιφασιστικό κίνημα.

Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, όμως, το χρωστάμε στη Μάγδα Φύσσα. Για τον επίμονο και μοναχικό της αγώνα, εφτά χρόνια τώρα. Για τον Παύλο της, αλλά και για τα παιδιά όλων μας. Για να μπορούν να ζήσουν σε αυτή τη χώρα, χωρίς τη βία και το δηλητήριο του φασισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments