Ελλάδα

Η Ιωάννα Μάνδρου έχει δίδυμη αδελφή και είναι ολόιδιες

Η Ιωάννα Μάνδρου έχει δίδυμη αδελφή και είναι ολόιδιες
Ιωάννα Μάνδρου: Όμως είμαστε δίδυμες. Αγαπημένες, αυτοκόλλητες, ένας άνθρωπος σε δύο», είχε δηλώσει η δημοσιογράφος.

Τον περασμένο Ιανουάριο η Ιωάννα Μάνδρου εξέπληξε τους φίλους της στο facebook όταν δημοσίευσε μια φωτογραφία της διπλή παρουσιάζοντάς μας τη δίδυμη αδελφή της Χριστίνα.

Η ίδια είχε γράψει στη λεζάντα για την αδελφή της:

«Όταν είμαστε μικρές μοιάζαμε σαν δύο σταγόνες νερό. Τώρα, λίγο το διαφορετικό μαλλί, λίγο το αλλιώτικο στύλ και τα χρόνια που αφήνουν αποτύπωμα προσωπικό μπορεί κανείς να μας ξεχωρίσει. Όμως είμαστε δίδυμες. Αγαπημένες, αυτοκόλλητες, ένας άνθρωπος σε δύο. Το λατρεύω το αδερφάκι μου. Και αυτό το ίδιο.»

Ωστόσο η δημοσιογράφος έγινε το πρόσωπο των ημερών μετά τις δηλώσεις της για τη Μάγδα Φύσσα και τοΠέραμα:

«Αυτή η γυναίκα δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα, είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη δηλαδή που έπαιρνε όταν είχε δουλειά, δούλευε μια στη χάση μια στη φέξη, δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές.

Δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;».

Οι δηλώσεις της πήραν μεγάλες διαστάσεις και πολλοί έσπευσαν να τονίσουν ότι εκείνη που έχει καταγωγή απο τη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας δεν πρέπει να μιλάει.

Η ίδια εξήγησε τον λόγο που είπε όλα αυτά για τη Μάγδα Φύσσα, κατηγορώντας τους επικριτές της για αλητεία και εκτόξευση λάσπης, σημειώνοντας πως μίλησε για την εμφάνιση της Μάγδας Φύσσα για να καταδείξει τη συγκροτημένη της προσωπικότητα και επαίνεσε δημόσια την παρουσία της στη δίκη και ως μάνα και ως πολίτη και ως σύμβολο της αντιμετώπισης του ναζιστικού φαινομένου.

Τη συγκεκριμένη δήλωση της κ. Μάνδρου σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα

Ένα από τα σχόλια που ακολούθησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν και αυτό της Έλενας Ακρίτα η οποία με μία καυστική ανάρτηση, χωρίς πολλά λόγια, μίλησε για την Ιωάννα Μάνδρου, την καταγωγή της και το μέρος που μεγάλωσε.

Δείτε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

Είναι πανέμορφη η Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Ιωάννα Μάνδρου. #όντως

Gepostet von Elena Akrita am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Να σημειώσουμε ακόμα ότι άσχημη εντύπωση έχει προκαλέσει η άγνοια της Ιωάννας Μάνδρου ότι η Μάγδα Φύσσα μένει στο Κερατσίνι, όπου, άλλωστε, δολοφονήθηκε ο γιος της Παύλος. Για αυτό το γεγονός, σχόλιο στο Facebook έχει γράψει η δημοσιογράφος Μαρία Λούκα.

«Δεν ήθελα να γράψω για την αδικία που συντελέστηκε χθες στην αίθουσα του Εφετείου σε σχέση με το ποιοι/ες μπήκαν και ποιοι/ες έμειναν απ’ έξω, γιατί σκέφτηκα ότι αυτά ήταν πολύ μικρά και η μέρα πολύ μεγάλη. Το βέβαιο είναι ότι έμειναν απ’ εξω άνθρωποι (αλληλέγγυοι, αντιφασίστες, δημοσιογράφοι, ακόμα και μέλη του Golden Dawn Watch) που πεντέμισι χρόνια άφησαν ένα κομμάτι της ψυχής τους σ’ αυτή την αίθουσα. Και μπήκε πχ η Ιωάννα Μάνδρου για να ξεστομίσει σήμερα το πρωί στο Σκαι ένα κρεσέντο ταξικής μεροληψίας, γεμάτο στερεότυπα, άγνοια και συγκαλυμμένο μισογυνισμό.

Μια «δημοσιογράφος» που δε γνωρίζει καν μετά από τόσα χρόνια ότι η Μάγδα Φύσσα δε μένει στο Πέραμα. Στο Κερατσίνι μένει. Εκεί που δολοφονήθηκε ο γιος της. Μάλλον γιατί στη δική της ελιτίστικη κοσμοθεωρία όλες αυτές οι γειτονιές είναι ένας άγνωστος γεωγραφικός χυλός «πολιτών β’ κατηγορίας». Που δε γνωρίζει ότι οι άνθρωποι της εργατικής τάξης που στοχοποίησε και χτύπησε η Χρυσή Αυγή – γιατί ο ναζισμός είναι κομμάτι της εξουσίας και ποτέ δεν τα βάζει μ’ αυτήν – εδώ και αιώνες κινούν την ιστορία, παράγουν σκέψη, λόγο και αλλαγές μέσα από τους αγώνες και τα βιώματα τους. Ότι οι μανάδες των δολοφονημένων παιδιών δεν είναι «περιποιημένες ή απεριποίητες», «χτενισμένες ή αχτένιστες».

Είναι κληρονόμες της Εκάβης. Σπουδαίες γυναίκες που μπορούν μέσα στα μαύρα τους ρούχα να παράγουν φως. Αυτό το φως που μας καθοδήγησε τόσα χρόνια για να φτάσουμε στην 7η Οκτώβρη. Δεν είναι πασαρέλα. Είναι ιστορία που δε θα συμπεριλάβει στις σελίδες της αυτούς και αυτές που στάθηκαν τόσο λίγοι και τόσο θλιβεροί».

Δεν ήθελα να γράψω για την αδικία που συντελέστηκε χθες στην αίθουσα του Εφετείου σε σχέση με το ποιοι/ες μπήκαν και…

Gepostet von Maria Louka am Donnerstag, 8. Oktober 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments