Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Το Twitter έριξε «μαύρο» στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες

Χρυσή Αυγή: Το Twitter έριξε «μαύρο» στους καταδικασθέντες χρυσαυγίτες
Χρυσή Αυγή: «Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter» αναφέρεται κάτω από την ενημέρωση των σε αναστολή λογαριασμών.

«Μπλόκο» στους λογαριασμούς κι άλλων καταδικασθέντων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής –μετά από αυτόν του Νίκου Μιχαλολιάκου– επέβαλε το Twitter με την αιτιολογία ότι παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας.

Ειδικότερα, οι λογαριασμοί που ανεστάλησαν ήταν των Ελένης Ζαρούλια, Ηλία Παναγιώταρου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Χρήστου Παππά. «Τo Τwitter θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες του Twitter» αναφέρεται κάτω από την ενημέρωση των σε αναστολή λογαριασμών.

Οι εμετικές αναρτήσεις Μιχαλολιάκου

Σημειώνεται πως ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παραμένει από την ημέρα που ανακοινώθηκε η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου κρυμμένος στο λαγούμι του και εκλιπαρεί μέσω του συνηγόρου του για ελαφρυντικά προκειμένου να πέσει στα μαλακά σε ό,τι αφορά στην ποινή που θα του επιβληθεί, εμφανιζόταν λαλίστατος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Με φασιστικές και ρατσιστικές αναρτήσεις έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι παραμένει αμετανόητος για τις ιδέες του.

Αντίθετα την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης το Twitter πήρε «φωτιά» με το  παρακάτω hashtag

Για πρώτη φορά στα χρονικά όλα τα trends στο Twitter αναφέρονται μόνο σε ένα θέμα. Στην δίκη της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, οι χρήστες του διαδικτύου δημιούργησαν πέντε διαφορετικά hashtags προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ιστορική μέρα.

Μάλιστα τα #Δεν_είναι_αθώοι και #οι_ναζί_στη_φυλακή είναι τα hashtags με την μεγαλύτερη απήχηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες να εκφράζουν την ανακούφισή τους για την απόφαση του δικαστηρίου κατά την οποία η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Στο άκουσμα λοιπόν πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ένοχος καταδικάστηκε ο Ρουπακιάς και 15 ακόμη για τη δολοφονία Φύσσα, στο Twitter επικράτησε πανικός.

Δεν ήταν λίγοι που σχολίασαν την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα μάλιστα γράφοντας για την δύναμη και το θάρρος της και επισημαίνοντας πως χωρίς τον αγώνα της ίσως να μην ζούσαμε ποτέ αυτή την ιστορική μέρα. Μάλιστα πολλά ήταν και τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter με τους διαδηλωτές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα την ώρα της απόφασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments