Πως Να

Πώς να γεμίσω σωστά το πλυντήριο πιάτων

Πώς να γεμίσω σωστά το πλυντήριο πιάτων
Πλυντήριο πιάτων: Μια φαινομενικά απλή διαδικασία μπορεί να φαντάζει πιο δύσκολη από ότι είναι όταν δεν ξέρεις το πώς.

Το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο βοηθάει και το περιβάλλον εξοικονομώντας νερό αφού δεν σπαταλάς πολύ παραπάνω νερό, σε σχέση με το αν τα έπλενες στο χέρι, και το καθημερινό σου πρόγραμμα καθώς μπορείς να τα βάζεις για πλύσιμο πατώντας απλά ένα κουμπί στο τέλος.

Εξάλλου, στη σημερινή εποχή, οι ηλεκτρικές συσκευές κάνουν τις δουλειές για εμάς ή έστω μας αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο για να τελειώσουμε πιο γρήγορα με το καθάρισμα του σπιτιού μας. Έτσι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα και να μας μένει χρόνος για τον εαυτό μας. Μία από αυτές τις ηλεκτρικές συσκευές είναι και το πλυντήριο πιάτων.

Και μπορεί το γέμισμα του πλυντηρίου πιάτων να ακούγεται απλό καθώς για τους περισσότερους είναι μια καθημερινή μηχανική δραστηριότητα μα για άλλους δεν ισχύει αυτό. Εξάλλου, πόσο σωστά γεμίζεις το πλυντήριο πιάτων σου; Ο πιο βασικός «κανόνας» κατά το γέμισμα του πλυντηρίου σου είναι να ακολουθείς τις προτάσεις του κατασκευαστή, ώστε να διασφαλίσεις ότι θα επιτύχεις τέλεια αποτελέσματα, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεις τα πιάτα, τα σκεύη και τα ποτήρια σου.

Πώς πρέπει να τοποθετούνται τα μαχαιροπίρουνα;

Με γνώμονα την ασφάλεια, τα μαχαίρια θα πρέπει να τοποθετούνται με φορά προς τα κάτω, ενώ τα πιρούνια και κουτάλια μπορούν να τοποθετηθούν είτε με φορά προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Για βέλτιστα αποτελέσματα, μπορείς να τα ανακατέψεις (πιρούνι, κουτάλι και μαχαίρι), ενώ βεβαιώσου ότι δεν είναι υπερβολικά στριμωγμένα, ώστε το νερό να μπορέσει να ξεβγάλει όλες τις επιφάνειες.

Τι γίνεται με τα μεγάλα σκεύη;

Η τοποθέτηση μεγαλύτερων αντικειμένων στο πλυντήριο πιάτων είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, περίπλοκη υπόθεση. Για αυτό ρύθμισε το ύψος των ραφιών για να μπορέσεις να τοποθετήσεις μεγαλύτερα μαγειρικά σκεύη, όπως κατσαρόλες και τηγάνια.

Μην πλένεις τα πιάτα πριν τα τοποθετήσεις στο πλυντήριο

Πολλοί κατασκευαστές τονίζουν ότι δεν πρέπει να πλένουμε τα πιάτα πριν τα τοποθετήσουμε στο πλυντήριο καθώς έτσι μειώνεται η αποτελεσματικότητα του, πράγμα που σημαίνει ότι τα πιάτα δεν καθαρίζονται καλά. Ακόμη, το προπλύσιμο των πιάτων βοηθάει μόνο όταν δεν έχεις σκοπό να βάλεις άμεσα στο πλυντήριο, έτσι ώστε να μην ξεραθούν τα υπολείμματα τροφών πάνω στα πιάτα. Για αυτό λοιπόν, πριν τοποθετήσεις τα πιάτα στο πλυντήριο, δεν χρειάζεται να τα πλένεις με σφουγγάρι και νερό. Απλά αφαίρεσε μόνο τα υπολείμματα τροφών ώστε να μην βουλώσει το φίλτρο του πλυντηρίου σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments