Διεθνή

Τραμπ κορωνοϊός: Στην πρώτη του δημόσια ομιλία ξεκαθάρισε ότι είναι καλά και ότι ο ιός θα εξαφανιστεί

Τραμπ κορωνοϊός: Στην πρώτη του δημόσια ομιλία ξεκαθάρισε ότι είναι καλά και ότι ο ιός θα εξαφανιστεί
Τραμπ κορωνοϊός: Έκανε την πρώτη του δημόσια ομιλία στον Λευκό Οίκο που έμοιαζε με προεκλογική για να «ξεκαθαρίσει» ότι χαίρει άκρας υγείας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Όλα πάνε καλά, αυτός είναι καλά, ο κορωνοϊός δεν είναι και τίποτα σοβαρό, και γενικά ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και όλα θα πάνε καλά. Ωστόσο είναι αμφίβολο το πόσους πείθει. Στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που γύρισε από το νοσοκομείο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε από το μπαλκόνι του Λευκού Οίκου στα «πλήθη», με έναν λόγο που έμοιαζε περισσότερο προεκλογικός παρά «προεδρικός» και δεν άλλαξε το γνώριμο τροπάρι.

«Είμαι καλά» διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και σχολίασε ότι αισθάνεται θαυμάσια. Οι οπαδοί του φώναζαν «τέσσερα χρόνια ακόμα» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χωρίς μάσκα, διαβεβαίωσε ότι ο  κορωνοϊός “θα εξαφανιστεί” πολύ σύντομα, ότι “αρχίζει να εξαφανίζεται”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόσφατα νοσηλεύτηκε με κορονοϊό, θα πραγματοποιήσει δύο επιπλέον προεκλογικές συγκεντρώσεις την προσεχή εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας. Ο Τραμπ θα μιλήσει κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων στο Τζόουνσταουν, στην Πενσυλβάνια και στο Ντι Μόιν, στην Άιοβα την Τετάρτη, αναφέρει η προεκλογική του ομάδα σε ανακοίνωση.

Αιχμές από τον επιστήμονα Άνθονι Φάουτσι για την «θεραπεία» Τραμπ

Οι αναφορές του Ντόναλντ Τραμπ, που αυτοαποθεώνεται από την ανάρρωσή του από τον κορωνοϊό χάρη σε μια φαρμακευτική αγωγή την οποία περιγράφει ως «θεραπεία» της νόσου, μπορεί να προκαλέσουν «μεγάλη σύγχυση», δήλωσε χθες ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άνθονι Φάουτσι.

Ο Φάουτσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων αναφέρθηκε επίσης στην «εκδήλωση, εστία υπερμετάδοσης» του κορωνοϊού που έγινε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο όπου φέρεται να μολύνθηκαν δεκάδες προσκεκλημένοι με Covid-19.

«Νομίζω ότι πραγματικά εξαρτάται από το τι εννοεί κανείς με τη λέξη θεραπεία, επειδή αυτή η λέξη προκαλεί μεγάλη σύγχυση», δήλωσε ο Φάουτσι στο CBS Radio. «Έχουμε καλές φαρμακευτικές αγωγές για ανθρώπους που έχουν ασθενήσει σοβαρά και νοσηλεύονται», δήλωσε ο γιατρός, αναφέροντας διάφορα φάρμακα που έχουν ήδη δοκιμαστεί πειραματικά σε χιλιάδες ασθενείς, όπως το αντιϊκό φάρμακο ρεμδεσιβίρη και το κορτικοστεροειδές φάρμακο δεξαμεθαζόνη, που χορηγήθηκαν στον Αμερικανό πρόεδρο.

Αλλά ο δρ. Φάουτσι ήταν προσεκτικός για φαρμακευτικές αγωγές που βασίζονται σε «μονοκλωνικά» αντισώματα, όπως αυτή που αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Regeneron, επαινόμενη από τον πρόεδρο Τραμπ, ή τη φαρμακευτική Eli Lilly.

«Αφήνουν υποσχέσεις σε κλινικές δοκιμές, αλλά συνολικά η αποτελεσματικότητα ή η ασφάλειά τους δεν έχει ακόμη αποδειχθεί», δήλωσε ο κορυφαίος επιδημιολόγος. Η φαρμακευτική αγωγή με Regeneron έχει δώσει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές σε 275 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments