Οικονομία

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον Σεπτέμβριο

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τον Σεπτέμβριο
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Αναλυτικά ποιους αφορά το μέτρο και τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι.

Ξεκινά από σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας του μήνα Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, από σήμερα αρχίζουν στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας, στο πλαίσιο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέχρι ποσού ύψους 534 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους εργοδότες, μπορούν να υποβάλουν από τις 10 Οκτωβρίου έως και τις 24 Οκτωβρίου τις δηλώσεις αναστολών των εργαζομένων τους. Αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι υποβάλουν τις δικές τους δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr από το Σάββατο 10 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Το μέτρο αυτό αφορά συγκεκριμένα επιχειρήσεις που ανήκουν στους εξής κλάδους:

  • Επισιτισμός
  • Τουρισμός
  • Μεταφορές
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών καταλυμάτων
  • Επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων

Εξέπνευσε η προθεσμία για τον Αύγουστο:

Σημειώνεται πως χθες, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, εξέπνευσε η προθεσμία για τους εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για τον μήνα Αύγουστο. Οι επιχειρήσεις υπέβαλλαν δηλώσεις αναστολής για τον Αύγουστο από τις 6 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. Τέλος, οι εργαζόμενοι υπέβαλλαν την δική τους υπεύθυνη δήλωση για τον Αύγουστο από τις 6 Οκτωβρίου έως και χθες στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εγκρίθηκε το κονδύλι:

Σημειώνεται πως έχει ήδη εγκριθεί η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ. Αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 340.326 ευρώ, από τον Ε.Φ. 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, που αφορά σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων, για την πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε 729 δικαιούχους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments