Πως Να

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου

Πώς να οργανώσω την ντουλάπα μου
Ντουλάπα οργάνωση: Κάθε σεζόν σας δίνεται η ευκαιρία για έναν γενικό έλεγχο.

Μία εκκαθάριση βρίσκεται στη λίστα μας κάθε χρόνο, ίσως και για παραπάνω από μια φορές αφού μπορείς να το κάνεις και για τα χειμερινά και για καλοκαιρινά. Πότε ήταν εξάλλου, η τελευταία φορά που τακτοποίησες την ντουλάπα σου;

Αν και η άνοιξη είναι ιδανική εποχή για τέτοιου είδους δραστηριότητες, γιατί σου δίνει την αίσθηση ενός οργανωμένου, νέου ξεκινήματος που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σου, και το φθινόπωρο είναι εξίσου ιδανικό. Άλλωστε, μια σωστά τακτοποιημένη ντουλάπα μπορεί να σου λύσει τα χέρια, τόσο από άποψη πρακτικότητας όσο και από άποψη αισθητικής.

Ταξινομήστε τα ρούχα ανά σεζόν

Αν η ντουλάπα σας χωρίζεται σε δύο μέρη, ψηλό και χαμηλό, χρησιμοποιήστε το χαμηλό για τα εποχικά είδη και μεταφέρετε τα υπόλοιπα στο ψηλότερο επίπεδο. Αντίστοιχα στην οριζόντια διάταξη, χρησιμοποιήστε την πιο εύκολα προσβάσιμη πλευρά για τα εποχικά σας.

Κατηγοριοποιήστε τα ρούχα σας ανά περίσταση

Οργανώστε τα σε ομάδες ανάλογα με τη δραστηριότητά σας. Άλλα είναι για τη δουλειά, άλλα για το γυμναστήριο, άλλα τα βαριά, άλλα τα ελαφριά και άλλα τα καθημερινά. Έτσι κάθε φορά που θα έχετε κάπου να πάτε, θα ξέρετε από πού θα πάρετε τι.

Διώξτε ό,τι δεν φοράτε

«Αν έχεις να φορέσεις κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, τότε έχει έρθει μάλλον η ώρα να το ξεφορτωθείς», υποστηρίζουν οι στιλίστες και όχι άδικα. Εστιάστε στη στοίβα με τα ρούχα που δεν φοράτε ποτέ και κάντε εκ νέου μια επιλογή σε όσα είναι πολύ παλιά και ελαττωματικά και άρα πρέπει να πετάξετε, σε όσα θα μπορούσατε να πουλήσετε ή να χαρίσετε και σε όσα θέλετε να κρατήσετε καθαρά για συναισθηματικούς σκοπούς.

Οργανωθείτε «έξυπνα»

Χρησιμοποιείστε κρεμάστρες με μαντηλάκια, διαφανή δοχεία και καλάθια τα οποία θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον αποθηκευτικό χώρο στην ντουλάπα σας. Για λόγους άνεσης, μπορείτε να κολλήσετε ετικέτες στα καλαθάκια με τις ενδείξεις «κάλτσες», «καλσόν» και άλλες.

Όσα διπλώνονται, τα βάζουμε μαζί σε συρτάρι

Πολλά από τα ρούχα της ντουλάπας μπορούν να διπλωθούν και να τοποθετηθούν στα ράφια, όπως τα τζιν, τα πουλόβερ, τα εσώρουχα και τα μαντήλια αν και τα μάλλινα και ειδικά τα κασμιρένια, πρέπει να φυλάσσονται σε ξεχωριστό συρτάρι. Επίσης, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι τα τζιν σας είναι απόλυτα στεγνά πριν τα διπλώσετε, αλλιώς θα κάνουν άσχημη τσάκιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments