Κόσμος

Βρετανία κορωνοϊός: 12.872 νέα κρούσματα και 65 θάνατοι

Βρετανία κορωνοϊός: 12.872 νέα κρούσματα και 65 θάνατοι
Βρετανία κορωνοϊός: λλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που είχαν σχέση με τον φονικό ιό, μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα Κυριακή 11 Οκτωβρίου 12.872 νέα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, σημειώνοντας μια μείωση από τα 15.166 κρούσματα που καταγράφηκαν μια μέρα νωρίτερα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία.

Άλλοι 65 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που είχαν σχέση με τον φονικό ιό, μέσα σε 28 ημέρες από τη στιγμή που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία ημερήσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα νέα μέτρα στήριξης για την απασχόληση κατόπιν όσων ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου επίσης, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης της απασχόλησης, στοχεύοντας στις επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών στη δραστηριότητα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Για παράδειγμα, στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, που αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά, θα καταβληθούν τα 2/3 του μισθού τους, με όριο 2.100 λίρες τον μήνα.

Ο μηχανισμός στήριξης της απασχόλησης, που ανακοινώθηκε πριν από δύο εβδομάδες και αφορούσε τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, «θα διευρυνθεί στις επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα που εκ του νόμου πρέπει να παραμείνουν κλειστές εξαιτίας των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση» για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του ιού, εξηγεί σε ένα δελτίο Τύπου το υπουργείο Οικονομικών.

Επιπλέον, προβλέπονται καταβολές σε επιχειρήσεις που υποχρεώθηκαν να κλείσουν λόγω των τοπικών καραντίνων, οι οποίες ανέρχονται σε 3.000 λίρες τον μήνα (3.300 ευρώ). «Ελπίζω τα μέτρα αυτά να παράσχουν καθησύχαση και ένα δίχτυ ασφαλείας για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις πριν από έναν ενδεχομένως δύσκολο χειμώνα», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Τα προηγούμενα μέτρα που ανακοινώθηκαν, αφορούσαν μονάχα θέσεις μερικής απασχόλησης

Τα προηγούμενα μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν από δύο εβδομάδες αφορούσαν μονάχα θέσεις μερικής απασχόλησης. Οι εργαζόμενοι έπρεπε να εργάζονται το λιγότερο το ένα τρίτο του ωραρίου και η κυβέρνηση δεν αναλάμβανε παρά το 22% του μισθού τους, με τις επιχειρήσεις να πρέπει να εξοφλήσουν το 55%. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως και ο υπουργός Οικονομικών, δέχθηκαν πιέσεις εκ μέρους των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, αλλά και από το συντηρητικό στρατόπεδό τους για να παράσχουν μεγαλύτερη στήριξη στην απασχόληση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments