Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εφετείο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ από νωρίς το πρωί γύρω από το Εφετείο για λόγους ασφαλείας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο λόγω της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, από τις 5:00 το πρωί δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση οχημάτων  στη Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στη Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Σταδιακά αναμένεται να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύεται η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, που έχει εξαγγελθεί για σήμερα στις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο Αθηνών. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Άρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο).

Οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη “Διαύγεια” και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες».

Σημειώνεται πως σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφασή του για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην πολύκροτη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα θα γνωστοποιήσουν την απόφαση τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των 50 καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση (7 για διεύθυνση και 43 για ένταξη) και των 7 που κρίθηκαν ένοχοι για πλημμέλημα.

Από το αν θα δεχθούν ελαφρυντικά ή αν θα κρίνουν πως οι καταδικασθέντες, λόγω επικινδυνότητας δράστη και δράσης κ.α, δεν δικαιούνται, θα προσδιοριστεί και το ύψος των ποινών. Το πλαίσιο των ποινών για εγκληματική οργάνωση είναι 5- 15 έτη για την ηγετική ομάδα και 5-10 έτη για τα μέλη. Οι ποινές αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά μειώνονται σε 1-5 για τα μέλη και 2-8 για τους διευθυντές. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments