Ελλάδα

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

Νέος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη
Σεισμός Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση ταρακούνησε τους κατοίκους του νησιού.

Συνεχίζει να σείεται η γη στην Κρήτη. Μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ και τους πολλούς μετασεισμούς, ο Εγκέλαδος “ξαναχτύπησε”. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο τελευταίος σεισμός σημειώθηκε στις 11:53 και είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ. Η μεγαλύτερη σεισμική δόνηση κατεγράφη στις 7:10 και ήταν 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή βόρεια, βορειοανατολικά της Σητείας και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.

Είχε προηγηθεί ακόμη μία στις 3:30.

Ο συγκεκριμένος σεισμός ήταν και αυτός της τάξεως των 5 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 5,1. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, είχε επίκεντρο 49 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σητείας. Το επίκεντρο ήταν σε θαλάσσια περιοχή βόρεια μεταξύ της Κρήτης και της Καρπάθου. Το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 21,3 χλμ. Στα επόμενα 40 λεπτά ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί. Ο πρώτος ήταν μεγέθους 3,2 Ρίχτερ (στις 03:41), ο δεύτερος που ήταν και ο πιο ισχυρός, 4,4 Ρίχτερ (03:44 με εστιακό βάθος 27 χλμ) και άλλος ένας μεγέθους 3,1 Ρίχτερ στις 03:56. Στη συνέχεια σημειώθηκαν άλλοι τρεις μεγέθους 3,4 (04:10), 4,1 (04:11) και 3,5 (04:35) Ρίχτερ.

Σημειώνεται, πως όλες οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε μεγάλο μέρος του νησιού και ανησύχησε τους κατοίκους. Όπως αναφέρει το ekriti.gr, ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιεράπετρα, τη Σητεία, στο Μακρύ Γιαλό, στο Μόχλο, στην Κριτσά, στη Χερσόνησο και άλλα σημεία. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τους δύο ισχυρούς σεισμούς άνω των 5 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί. «Πρόκειται για επιφανειακό σεισμό. Είναι σε θαλάσσια περιοχή και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας και παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Φαίνεται πως είναι σε φθίνουσα πορεία τις πρώτες ώρες, καθώς έχουν σημειωθεί αρκετοί μικρότεροι μετασεισμοί, κάτι το οποίο είναι καλό» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνει λεπτομέρειες:

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 03:30 ώρα Ελλάδος, το…

Gepostet von Gerasimos Chouliaras am Sonntag, 11. Oktober 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments