Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Δρούσαν ανενόχλητοι καταγγέλλουν τα θύματα

Χρυσή Αυγή: Δρούσαν ανενόχλητοι καταγγέλλουν τα θύματα
Χρυσή Αυγή: Θύματα της ναζιστική βίας καταγγέλλουν ότι τα τάγματα εφόδου δρούσαν ανενόχλητα ακόμα και μετά τις κατηγορίες που τις είχαν απαγγελθεί.

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τον κρατικό μηχανισμό είναι κάτι που επανέρχεται τις τελευταίες μέρες στον δημόσιο λόγο, από τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη, αλλά και από τα δεκάδες θύματα της ναζιστικής οργάνωσης που καταγγέλλουν ότι η Χρυσή Αυγή δρούσε σε μεγάλο βαθμό ανενόχλητη. Ακόμα και μετά τη σύλληψή τους και το ξεκίνημα της δίκης, δεν ήταν λίγες οι φορές που μέλη της Χρυσής Αυγής προχωρούσαν σε επιθέσεις σε αντιφασίστες, σε μετανάστες ακόμα και σε παράγοντες της δίκης, όπως στην δικηγόρο Ευγενεία Κουνιάκη έξω από το δικαστήριο και στον φίλο του Παύλου Φύσσα που βρισκόταν εκεί για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησαν η δικηγόρος Ευγενεία Κουνιάκη και ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, και οι δύο θύματα της φασιστικής βίας.

Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013. Λίγες ημέρες πριν από την δολοφονία του Πάυλου Φύσσα και ενώ η εγκληματική οργάνωση που στοχοποίησε τους συνδικαλιστές χτύπησε στο Πέραμα με τα τάγματα εφόδου να είναι σε κύματα, με κρανοφόρους και ροπαλοφόρους.

Η Ευγενία Κουνιάκη χτυπήθηκε από την Χρυσή Αυγή μέρα μεσημέρι στην λεωφόρο Αλεξάνδρας, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας. Η δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε να αιμορραγεί στη μέση του δρόμου, στην προσπάθεια της να προστατέψει έναν άνδρα που κυνηγούσαν τα τάγματα εφόδου. Η δικογραφία σε βάρος των δραστών εκκρεμεί μέχρι σήμερα αφού ποτέ δεν συνελήφθησαν.

Ασυλία από τους κρατικούς θεσμούς ιδίως όταν τα θύματα ήταν μετανάστες

“Το ζήσαμε το έχουμε δει στο παρελθόν. Εγώ προσωπικά το έζησα και στον Αγ. Παντελεήμονα, και στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής το 2017”, ανέφερε η κα Κουνιάκη.

“Αυτό είναι δείγμα της ασυλίας που ένιωθαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής να δρουν ανενόχλητα. Σε ένα σημείο έξω από τα δικαστήρια, μπροστά σε πολλές δυνάμεις της αστυνομίας. Το ίδιο έγινε και με τους φίλους του Παύλου Φύσσα όταν προσήλθαν στη δίκη του 2015. Δεν είναι κάτι που μας ξενίζει. Αυτό που μας ξενίζει, είναι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε ασυλία και από τα δικαστήρια, ειδικά όταν τα θύματα ήταν μετανάστες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments