Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12μ η απόφαση για τις ποινές

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αύριο στις 12μ η απόφαση για τις ποινές
Δίκη Χρυσής Αυγής: Τελείωσαν τις αγορεύσεις οι συνήγοροι υπεράσπισης και το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 12μ, όπου θα ανακοινωθούν και οι ποινές.

Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για αύριο στις 12μ, όπου θα ανακοινωθούν και οι ποινές. Νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε τις ποινές για τους καταδικασθέντες.

Μετά τη ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές, ο λόγος θα περάσει και πάλι στην εισαγγελέα για την πρότασή της σχετικά με την ανασταλτική δύναμη στην έφεση – Η αντίστοιχη απόφαση του δικαστηρίου θα κρίνει ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Οι ποινές που πρότεινε η εισαγγελέας

  • 13 χρόνια κάθειρξη πρότεινε η εισαγγελέας για Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Παππά, Λαγό, Γερμενή, Ματθαιόπουλο και Παναγιώταρο.
  • 7 χρόνια κάθειρξη πρότεινε για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης
  • 5 χρόνια φυλάκιση σε όσους πρώην βουλευτές καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση αλλά τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό, δηλαδή στους Μίχο, Μπούκουρα, Αλεξόπουλο και Αρβανίτη Ισόβια κάθειρξη ζήτησε για τον Ρουπακιά που καταδικάστηκε για την ανθρωποκτονία Φύσσα και ποινή οκτώ ετών σε όσους καταδικάστηκαν για την ανθρωποκτονία χωρίς να τους αναγνωριστεί ελαφρυντικό.

Η υπεράσπιση του Μιχαλολιάκου ομολογεί ότι είναι με τους «λύκους»

«Δεν είδαμε οποιαδήποτε αιτιολογία από το δικαστήριό σας γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν είχε πρότερο σύννομο βίο και λοιπά», ξεκίνησε λέγοντας ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου και αναρωτήθηκε πώς να συνεχίσουμε να επιχειρηματολογούμε εφόσον απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά.

Αναφερόμενος στο σημείο της αγόρευσης του συνήγορου Πολιτικής Αγωγής Θανάση Καμπαγιάννη, ο οποίος κάλεσε την πρόεδρο να αποφασίσει αν είναι με τις μέλισσες ή με τους λύκους, ο κ. Μιχαλόλιας είπε: «Την ιστορία δεν θα τη γράψουν μόνο οι μέλισσες αλλά και οι λύκοι και οι λύκοι θα τη γράψουν πραγματικά. Μέχρι τώρα τη γράφουν οι κηφήνες, όχι οι μέλισσες».

Ολοκληρώνοντας ζήτησε από την πρόεδρο «να πείτε ένα ηχηρό “σκάστε” σε όσους θέλουν να βγάλουν πριν από σας απόφαση» και έκανε λόγο για «χυδαία και ανήθικη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας» των κατηγορουμένων.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης σχολίασε την αναφορά στις μέλισσες και τους λύκους

Στην ομολογία του Μιχαλόλια ότι ο εντολέας του είναι «λύκος» και ότι μπορεί να γράψει ιστορία, χαρακτηρίζοντας εμμέσως όσους αντιτίθενται στην Χρυσή Αυγή ως κηφήνες, ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ότι προς το παρόν την ιστορία την γράφουν οι μέλισσες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments