Ελλάδα

Καταστροφές Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο – Μία σοβαρά τραυματίας

Καταστροφές Νέο Ηράκλειο: «Βομβαρδισμένο» τοπίο – Μία σοβαρά τραυματίας
Καταστροφές Νέο Ηράκλειο: Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τον Δήμο στην Αττική με αποτέλεσμα το τοπίο να είναι σαν βομβαρδισμένο.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «εξπρές» στο Νέο Ηράκλειο στην Αττική. Η κακοκαιρία με την έντονη βροχόπτωση ξεκίνησε πριν από τις 6 το πρωί, κράτησε για περίπου μία ώρα, ενώ στην περιοχή δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», επισήμανε.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ήδη η Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια έχουν σπεύσει για βοήθεια με ανθρώπινο δυναμικό και θα ζητήσω βοήθεια και από τους όμορους δήμους», τόνισε ο κ. Μπάμπαλος, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα σχολεία απάντησε: «Όλα τα σχολικά συγκροτήματα λειτουργούν κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Οι κάτοικοι στο Νέο Ηράκλειο αναφέρουν ότι ο ανεμοστρόβιλος μέσα σε λίγα λεπτά σάρωσε τις περιουσίες τους και προκάλεσε το βομβαρδισμένο τοπίο που μπορείτε να δείτε στις σοκαριστικές εικόνες που ακολουθούν.

Από τη μεγάλη κακοκαιρία, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Πιο σοβαρά είναι μια γυναίκα, η οποία είδε έναν τοίχο να καταρρέει στο σπίτι της και να τραυματίζεται στο κεφάλι. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφριά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Από την κακοκαιρία στην Αττική τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 148 κλήσεις, κυρίως για τις περιοχές: Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Περιστέρι, Μοσχάτο και Αιγάλεω, για 103 κοπές δέντρων, 27 αντλήσεις υδάτων και 18 αφαιρέσεις αντικειμένων. Οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι σε εξέλιξη. Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο Δήμος έχει κινητοποιήσει συνεργεία για να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments