Αθλητισμός

ΜακΚίσικ Ολυμπιακός: Το «κτήνος» αφυπνίστηκε – Πώς ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς

ΜακΚίσικ Ολυμπιακός: Το «κτήνος» αφυπνίστηκε – Πώς ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς
ΜακΚίσικ Ολυμπιακός: Σπουδαίο ματς έκανε ο Αμερικανός που άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην ανατροπή του Ολυμπιακού που κατάφερε να πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με την αήττητη μέχρι σήμερα Αρμάνι Μιλάνο με 86-75. Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά με την ενέργειά του στην άμυνα, ενώ σημείωσε 10 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/3 βολές, ενώ πρόσθεσε και 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο Γιώργος Κογκαλίδης, διευθυντής του Over FM 104,9 στο σχόλιό του για τον αγώνα είπε χαρακτηριστικά ότι το «κτήνος» αφυπνίστηκε, ενώ έπαιξε ρόλο και η παθητική άμυνα από τη μεριά της Αρμάνι. «Η επιλογή της ζώνης ήταν βούτυρο στη φογκάτσια του Ολυμπιακού», όπως είπε. Ακούστε την τοποθέτηση του:

Εκτός από τον ΜακΚίσικ, εντυπωσιακό παιχνίδι έκανε και ο Κώστας Σλούκας. Αυτός ήταν ο MVP του παιχνιδιού με το τρομερό του νταμπλ-νταμπλ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους από 3/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/5 βολές, μάζεψε δύο ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ και έκανε ένα λάθος, για να συγκεντρώσει 28 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 36:12.

«Αν παίζουμε όπως στο δεύτερο ημίχρονο, με σκληρή άμυνα, καλές επιλογές στην επίθεση και καλή κυκλοφορία, θα έχουμε σίγουρα αρκετές ελπίδες να κερδίζουμε.

Το σημαντικό ήταν οι καλές άμυνες και η καλή κυκλοφορία. Δεν κάναμε βιαστικές επιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε χαζά λάθη. Παίρνοντας το ριμπάουντ τρέχαμε άσκοπα και κάναμε παιδαριώδη λάθη. Ελέγξαμε τον ρυθμό, βάλαμε μεγάλα σουτ και νικήσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Χρειάζομαι λίγο χρόνο όπως φαίνεται να προσαρμοστώ. Δεν είναι εύκολο από τη στιγμή που ήμουν πέντε χρόνια σε άλλη ομάδα. Οι συμπαίκτες μου και οι προπονητές μου με βοηθάνε. Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε μια τόσο καλή ομάδα. Ακόμα είναι η αρχή και συνεχίζουμε. Στην πρεμιέρα ήρθε κάτι που δεν έπρεπε να έρθει. Τέτοια ματς πρέπει να κερδίζονται. Εν μέρει ρεφάραμε σήμερα. Ο στόχος είναι να μπούμε στην οκτάδα, γι’ αυτό παλεύουμε.

Για εμένα το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίζει. Είτε παίζω καλά είτε όχι, να προχωρά με νίκες η ομάδα. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο. Είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα, γιατί έτσι χτίζει μέταλλο και συνεχίζει με καλή ψυχολογία», είπε ο Κώστας Σλούκας μετά τον αγώνα.

Στη συνέχεια της διοργάνωσης ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τη Μακάμπι στο ΣΕΦ (16/10 στις 21:00), ενώ η Αρμάνι Μιλάνο θα παίξει στο γήπεδό της με τη Ρεάλ Μαδρίτης (16/10 στις 21:45) για την τέταρτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments