Ελλάδα

Κορωνοϊός Κοζάνη: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Κορωνοϊός Κοζάνη: Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία – Υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Κορωνοϊός Κοζάνη: Το μήνυμα που έστειλε στους διευθυντές για τα γυμνάσια και λύκεια η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Την ώρα που η Κοζάνη μπήκε σε lockdown και τα περιοριστικά μέτρα είναι κάτι παραπάνω από αυξημένα, λόγω των αρκετών κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη, έως αργά το βράδυ της Πέμπτης επικρατούσε αλαλούμ αναφορικά με το άν θα λειτουργήσουν τα σχολεία ή όχι.

Ωστόσο όπως φαίνεται δόθηκε λύση στο «αλαλούμ» που είχε προκύψει νωρίτερα με το άνοιγμα των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozanimedia.gr, στην απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης αναφέρεται ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το μήνυμα ανάφερει τα εξής:

«Αγαπητές Διευθύντριες, Αγαπητοί Διευθυντές,

Δεδομένης της ένταξης της ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4 των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και εν αναμονή έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ, σας ενημερώνουμε ότι οι σχολικές μονάδες της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης θα λειτουργήσουν κανονικά με υποχρεωτική χρήση της μάσκας.

Οι εκπαιδευτικοί που μετακινούνται από και προς την ΠΕ Κοζάνης θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που μετακινούνται από άλλες ΠΕ προς τα σχολεία της ΠΕ Κοζάνης.

Παρακαλούμε να ενημερώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων σας.

Προσέχουμε όλοι και παραμένουμε ψύχραιμοι και ασφαλείς.

Καλή συνέχεια στο έργο σας,

Από τη Δ/νση ΔΕ Κοζάνης»

https://www.facebook.com/mmedkoz/posts/1495413480659570

Πώς προέκυψε το «αλαλούμ» με τα σχολεία

Νωρίτερα είχε προκύψει «μύλος» με το άνοιγμα των σχολείων της Κοζάνης καθώς παρά τα αυστηρά μέτρα που επιβλήθηκαν, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας υπογράμμιζε πως «η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, στην ιστοσελίδα του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, για το επίπεδο 4 αναφέρεται επί λέξει: «Σχολεία – Ενδεχόμενη λειτουργία εκ περιτροπής, σε συνδυασμό με τηλε-εκπαίδευση ή μόνο τηλε-εκπαίδευση».

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κοζάνης αφού έγινε δέκτης πολλών παραπόνων πολιτών που δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη με το αν θα λειτουργήσουν ή όχι τα σχολεία, ανακοίνωσε: «Ο Δήμος Κοζάνης διευκρινίζει ότι σε περιπτώσεις που άπτονται υγειονομικών ζητημάτων (κορωνοϊός) η αρμοδιότητα για την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων είναι του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Υγείας». Σημειώνεται, πάντως, ότι στην τοπική κοινωνία υπάρχουν ήδη έντονες αντιδράσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς θεωρούν αδιανόητο να συνεχιστεί η λειτουργία των σχολείων με την πόλη να έχει μπει στο επίπεδο 4 και να εφαρμόζεται lockdown από το πρωί της Παρασκευής.

Τα μέτρα που θα ισχύουν στην Κοζάνη

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

  •  Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
  • Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
  • Κινηματογραφικές προβολές
  • Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
  • Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
  • Μουσικές σκηνές
  • Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
  • Παιδότοποι
  • Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
  • Γυμναστήρια
  • Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
  • Λιανεμπόριο
  • Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
  • Συνέδρια / Εκθέσεις
  • Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments