Ελλάδα

Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Έκλεισε ο σταθμός – Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάσεις

Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Έκλεισε ο σταθμός – Οι συρμοί διέρχονται χωρίς στάσεις
Μετρό «Πανεπιστήμιο»: Με εντολή της αστυνομίας οι συρμοί διέρχονται από το σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Κλειστός θα παραμείνει ο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο μετά από εντολή που δόθηκε από την αστυνομία. Οι συρμοί διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις. Αυτή η απόφαση πάρθηκε λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:00 π.μ. Την ίδια ώρα, μάλιστα, συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στα Προπύλαια

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ είναι τα εξής: Θωράκιση της δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.

Αναλυτικά η ΑΔΕΔΥ ζητάει

  • Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.
  • Επέκταση του θεσμού των βαρέων-ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και τον χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.
  • Μεταξύ των αιτημάτων είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του . Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
  • Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για . Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των υπηρεσιακών συμβουλίων στο Δημόσιο.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μεταφοράς:

Τα σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και  ανέστειλαν την τρίωρη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει για την Πέμπτη (15/10) και έτσι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά. Άλλωστε, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, «τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ (πρώην Ένωση εργαζομένων ) και του Συλλόγου Εργαζομένων Τραμ (ΣΕΤ), ύστερα από συζητήσεις που έγιναν με την εταιρεία και αφού μεσολάβησαν μεταξύ τους συνεννοήσεις, συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν την αναστολή κάθε κινητοποίησης». Ωστόσο, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) προγραμματίζει προσυγκέντρωση στις 11:00, στο Πεδίον του Άρεως, και μοτοπορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments