Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έσπασαν το γραφικόμετρο – “Ήσυχος άνθρωπος που φτιάχνει πεϊνιρλί ο Μπούκουρας”

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έσπασαν το γραφικόμετρο – “Ήσυχος άνθρωπος που φτιάχνει πεϊνιρλί ο Μπούκουρας”
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απίστευτες δικαιολογίες ακούστηκαν για άλλη φορά από τους συνήγορους των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών από το δικαστήριο η διαδικασία της δίκης συνεχίζεται κανονικά. Αφού πρώτα απέτυχαν να πείσουν για ελαφρυντικά, οι συνήγοροι των καταδικασθέντων προσπαθούν αν πετύχουν την αναστολή των ποινών μέχρι να πάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Με λίγα λόγια οι δικηγόροι προσπαθούν να γλυτώσουν τους πελάτες τους από τη φυλακή. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να ψάχνουν κάθε τρόπο για να πιαστούν από κάτι.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πάλαι ποτέ σκληρός, Κώστας Μπαρμπαρούσης που έφερε τον ηλικιωμένο πατέρα του να παρακαλέσει το δικαστήριο να μη μπει ο γιος του στη φυλακή.

Σήμερα το “παρών” έδωσαν οι Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους κατηγορουμένους Δ. Αγριογιάννη και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο ,για την επίθεση σε βάρος Αιγύπτιων αλιεργατών, επιχειρηματολογώντας για το θεμα της αναστολής υποστήριξε: «Πως είναι δυνατόν σε αλλοδαπούς με μεγαλύτερη ποινή να δίνεται αναστολή. Εδώ έχουμε δυο Ελληνες με επτά χρόνια…». «Η Χρυσή Αυγή δεν έχει ντε και καλά αρνητικό πρόσημο και δεν σημαίνει ότι όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή».

Οι πίτσες και τα πεϊνιρλί του Μπούκουρα

Στη συνέχεια υπέβαλαν αιτήματα προκειμένου να έχει η έφεση αναστέλλουσα δύναμη των καταδικασθέντων πρώην βουλευτών, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Μιχάλη Αρβανίτη. Επισημαίνοντας πως «η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει ο Στάθης Μπούκουρας είναι να φτιάχνει πίτσες και πεϊνιρλί» η δικηγόρος του ζήτησε να έχει η έφεση του αναστέλλουσα δύναμη και να μην οδηγηθεί στις φυλακές.

«Μέχρι να ολοκληρωθεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αν μπει φυλακή θα έχει εκτίσει την ποινή του», ανέφερε η κα Πανταζή. Μάλιστα, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης ήρθαν 13 μάρτυρες ανάμεσα τους και ένας Μητροπολίτης, οι οποίοι περιέγραψαν την σύννομη και ήσυχη ζωή που ζει ο Στάθης Μπούκουρας. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του καταδικασθέντα Μιχ. Αρβανίτη, υποστηρίζοντας ότι αν εκτελεστεί η ποινή που επιβλήθηκε στον εντολέα της τότε εκείνος θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς είναι 75ετών.

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση του δικηγόρου της Ελένης Ζαρούλια. Συγκεκριμένα η σύζυγος του “φίρερ” της οργάνωσης ζήτησε αναστολή της ποινής της γιατί ήταν σε  κατ’οικον περιορισμό από το 2014. “Η κ. Ζαρούλια υπέστη τον πιο σκληρό δικονομικό καταναγκασμό που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Έμεινε κατ’οικον περιορισθείσα από το 2014 με μόνη έξοδο να επισκέπτεται τον προφυλακισμένο σύζυγο της και το φαρμακείο. Το δικαίωμα της αναστολής το απολαμβάνει και ο τελευταίος μη Έλλην καταδικασθείς. Μετά από 7 χρόνια άγριας ταλαιπωρίας ζητά να της αναγνωρίσετε ότι εμφανίζεται ενώπιον σας όποτε το ζητήσατε”, ανάφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments