Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης: «Είμαι αθώος, δεν μπορείτε να με κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απέξω»

Δίκη Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης: «Είμαι αθώος, δεν μπορείτε να με κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές απέξω»
Δίκη Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης: Το πρωτοπαλίκαρο της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίστηκε στο δικαστήριο για να δηλώσει ότι είναι αθώος και ότι θα καταστραφεί οικονομικά αν μπει στη φυλακή.

Επί σειρά ετών ο Ηλίας Κασιδιάρης και τα άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έλαμπαν δια της απουσίας τους στη δική. Το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής αποφάσισε να εμφανιστεί στο δικαστήριο προκειμένου να μιλήσει και να πείσει ότι πρέπει να γίνει αναστολή της ποινής του. Ο Κασιδιάρης έφτασε στις 12 το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Μια ώρα αργότερα ανέβηκε στο εδώλιο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητά μου. Ο εισηγητής του βουλεύματος (σ.σ. εννοεί τον κ. Νίκο Σαλάτα που είχε τη γνώμη πως δεν μπορεί να διωχθούν για εγκληματική οργάνωση ελλείψει οικονομικού κινήτρου) και η εισαγγελέας επί οκτώ ώρες δήλωσαν πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις, όταν προφυλακίστηκα για ένα χρόνο τότε και τόνιζα πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκα ένοχος, είμαι αθώος. Ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο και εάν δεν την πάρω την αναστολή δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Γιατί μέχρι να προσδιοριστεί το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή».

Είδε βίαιους διαδηλωτές έξω από το εφετείο ο Κασιδιάρης

Την ημέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκε έξω από το εφετείο. Ο υπεύθυνος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται πως είδε μόνο βίαιους διαδηλωτές.  Αυτό υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζοντας ότι δεν μπορεί να κριθεί όταν υπάρχουν όλοι αυτοί έξω από το Εφετείο. «Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου, θα σας τα πουν οι συνήγοροί μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό… Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο.

Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο. Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments