Ελλάδα

Ενημέρωση για κορωνοϊό Μαγιορκίνης: Στη δίνη του κορωνοϊού η Αττική – Εύθραυστη η τάση σταθεροποίησης

Ενημέρωση για κορωνοϊό Μαγιορκίνης: Στη δίνη του κορωνοϊού η Αττική – Εύθραυστη η τάση σταθεροποίησης
Ενημέρωση για κορωνοϊό Μαγιορκίνης: Για πρώτη φορά, όπως ανέφερε, οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 500 με την τάση σταθεροποίησης να είναι ευαίσθητη, εύθραυστη και φαινομενική καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε με τη σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν 508 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για πρώτη φορά, όπως ανέφερε, οι ημερήσιες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 500 με την τάση σταθεροποίησης να είναι ευαίσθητη και εύθραυστη καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι αρμόδιες Αρχές είναι σε εγρήγορση καθώς τα νέα κρούσματα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη θερμοκρασία ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο τοπικό lockdown που επιβλήθηκε στην Κοζάνη ενώ σε συναγερμό είναι και τα Ιωάννινα.

Μάλιστα, έκανε αναφορά και στην υγειονομική κατάσταση στην Ευρώπη με τη Ρωσία, την Ισπανία, την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γαλλία να είναι στο στόχαστρο των χωρών με τα περισσότερα κρούσματα από τον κορωνοϊό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δραματικής κατάστασης στην Ευρώπη είναι πως τα 7,2 εκατομμύρια των κρουσμάτων εντοπίζονται στη δική μας ήπειρο την ώρα που περισσότερες από 400.000 μολύνσεις από τον νέο ιό ανακοινώθηκαν σε όλον τον κόσμο.

Βασικά «όπλα» των πολιτών σε όλο τον κόσμο είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η προσωπική υγιεινή, με την ανοδική καμπή να είναι αξιοπρόσεκτη. Βέβαια, στο επίκεντρο παραμένει η Αττική με 227 από τα 508 νέα κρούσματα αν και υπάρχουν και 63 μολύνσεις στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε, παρατηρείται η νέα επιταχυνόμενη φάση με το ένα ρεκόρ να σπάει μετά το άλλο. Επιπροσθέτως, μίλησε και για τα υποκείμενα νοσήματα τα οποία είναι, μεταξύ άλλων, η άνοια και τα καρδιολογικά προβλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 508 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες. 3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 81 συμπολίτες μα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments